Srbija Vesti

Smenjena profesorka koja je đacima pretila plaćenim batinašima

skola
Foto: N1, ilustracija

Školska godina u Srbiji počela je burno i gotovo da nije prošao dan a da javnost nije bila šokirana nekim novim incidentom. Podsećamo, juče (7. decembar) je u medije dospeo snimak profesorke biologije J.V. iz osnovne škole „Sveti Sava“ u Vrčinu, a na kojem pretu đacima da će dovesti plaćene batinaše da ih „mlate“.

Nastavnica je hitno smenjena zbog neprimerenog ponašanja. Za ovu pretnju profesorke se saznalo tako što je jedan učenik snimio njene reči.

– Niste vi ni pametniji, ni jači od nas. Ako ništa drugo, imam više para od tebe da platim nekoga da te bije svaki dan. Veruj, već mi je dosta i dece i škole i vaspitanja. Zaslužili ste batine, zaslužili ste da budete dovedeni u red. Znači, ako ništa drugo neću ja da prljam ruke, nego ću drugima da dam da te lepo mlate, sve dok se ne dovedeš u red – čuje se na objavljenom snimku.

Oglasilo se i Ministarstvo prosvete o ovom jezivom slučaju. Oni kažu da, kao i u drugim slučajevima nasilja reaguje škola, a da oni samo prate postupanje škole.

„Prema informacijama kojima raspolaže Ministarstvo škola je postupila odmah po saznanju da se pojavio snimak neprimerenog ponašanja nastavnice prema đacima. Održan je sastanak tima za prevenciju i reagovanje na nasilje koji je postupak nastavnice ocenio kao 3. nivo nasilja. Direktor škole je pokrenuo disciplinski postupak zbog teže povrede obaveze zaposlenog, a nastavnica je udaljena sa rada do okončanja postupka. Održano je Odeljensko veće osmog razreda i Školski odbor i zakazan sastanak Nastavničkog veca. Zakazani su i razgovori sa učenicima u prisustvu roditelja. Ministarstvo će nastaviti da prati postupanje škole“, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Direktor škole “Sveti Sava” Dobrica Sinđelić za je rekao su za snimak saznali tek kada se on pojavio na društvenim mrežama.

– Za sada nije poznato šta je prethodilo ovakim pretnjama, a njene kolege i dalje ne mogu prestanu da se čude, jer su za nju svih ovih godina koliko tu radi imaju samo reči hvale. I sam sam se šokirao kada sam na snimku prepoznao da je to ona. U pitanju je nastavnica koja je dugogodišnja koleginica, i koja u našoj ustanovi radi već 12 godina. Njen rad nikada nije bio sporan. Nakon saznanja o ovom incidentu, protiv nje je pokrenut postupak i prema njoj će se dalje postupiti isključivo prema zakonu – rekao je direktor škole.

Izvor: MONDO/Kurir

Tetkica iz beogradske srednje škole: „Đaci nam psuju majku, profesori ih se boje“

21 Shares
Share via
Copy link