Magazin

Vučić je opet brojao demonstrante i najviše pohvalio Novosađane

vucic demonstranti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je tokom minule subote u blokadama saobraćajnica širom Srbije učestvovalo tačno 31.000 ljudi. Predsednik je dodao i da je to, po njegovom mišljenju, veliki broj ljudi.

– To su svakako veliki brojevi, veliki broj ljudi… Zabrinut sam zbog toga jer to ne mogu svi da budu partijski funkcioneri, nego su tamo i ljudi koji su vrlo zabrinuti. Tim ljudima moramo da se obratimo i da pokušamo nešto da rešimo – rekao je Vučić.

On je rekao da je najveći broj demonstranata, na nivou cele Srbije, bio u januaru 2019. godine kada je na jednom protestu učestvovalo 81.000 ljudi.

Vučić je rekao da su to vrlo precizni podaci i da se u subotu kod Sava centra okupilo 4.190 demonstranata a da je u Beogradu ukupno protestovalo 8.000 ljudi. Kaže da se u Novom Sadu okupilo proporcionalno najviše ljudi.

On je ponovio da se policija neće pojaviti ni na narednim protestima jer „ne može da štiti nikoga u protivpravnom delovanju“.

– Ne može policija da zauzima autoput. Ako dođete ispred skupštine, vlade ili predsedništva, policija će obezbeđivati institucije jer je to u skladu sa zakonom. Ovo nije. Zaustavljanje vozila na autoputu nikada ne može da bude u skladu sa zakonom – rekao je on.

Odgovarajući na pitanje da li će policija uhapsiti ljude koji su u Šapcu napadali demonstrante čekićem i letvama, Vučić je rekao da je sasvim siguran da će tužilaštvo da uradi svoj posao i da se zna ko su ti ljudi.

– Ali ovaj vaš heroj je nosio i čekić i sekiru, i to ne gumenu nego pravu – rekao je on.

Znate šta je tužnije od blokirane bake na Gazeli koja kasni na ručak? Činjenica da je sve namešteno

OGLAS

755 Shares
755 Shares
Share via
Copy link