Magazin

Vučić je opet brojao demonstrante i najviše pohvalio Novosađane

vucic demonstranti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je tokom minule subote u blokadama saobraćajnica širom Srbije učestvovalo tačno 31.000 ljudi. Predsednik je dodao i da je to, po njegovom mišljenju, veliki broj ljudi.

– To su svakako veliki brojevi, veliki broj ljudi… Zabrinut sam zbog toga jer to ne mogu svi da budu partijski funkcioneri, nego su tamo i ljudi koji su vrlo zabrinuti. Tim ljudima moramo da se obratimo i da pokušamo nešto da rešimo – rekao je Vučić.

On je rekao da je najveći broj demonstranata, na nivou cele Srbije, bio u januaru 2019. godine kada je na jednom protestu učestvovalo 81.000 ljudi.

Vučić je rekao da su to vrlo precizni podaci i da se u subotu kod Sava centra okupilo 4.190 demonstranata a da je u Beogradu ukupno protestovalo 8.000 ljudi. Kaže da se u Novom Sadu okupilo proporcionalno najviše ljudi.

On je ponovio da se policija neće pojaviti ni na narednim protestima jer “ne može da štiti nikoga u protivpravnom delovanju”.

– Ne može policija da zauzima autoput. Ako dođete ispred skupštine, vlade ili predsedništva, policija će obezbeđivati institucije jer je to u skladu sa zakonom. Ovo nije. Zaustavljanje vozila na autoputu nikada ne može da bude u skladu sa zakonom – rekao je on.

Odgovarajući na pitanje da li će policija uhapsiti ljude koji su u Šapcu napadali demonstrante čekićem i letvama, Vučić je rekao da je sasvim siguran da će tužilaštvo da uradi svoj posao i da se zna ko su ti ljudi.

– Ali ovaj vaš heroj je nosio i čekić i sekiru, i to ne gumenu nego pravu – rekao je on.

Znate šta je tužnije od blokirane bake na Gazeli koja kasni na ručak? Činjenica da je sve namešteno

Redakcija Luftika.rs

komentar

Klikni da objaviš komentar

755 Shares
755 Shares
Share via
Copy link