Vreme posta je uveliko počelo, a mi vam donosimo pet proverenih recepata za ukusna posna jela od ribe.
Brancin pečen u rerni
Sastojci:
4 porcijaška komada brancina
1/2 veze mirođije ili malo ruzmarina
1/2 veze peršuna
1 limun
maslinovo ulje
so i biber
1 dl belog vina
Priprema: Napravite marinadu od seckane mirođije ili ruzmarina, peršuna, rendane kore od limuna i maslinovog ulja. U marinadu dodajte so i biber po želji. Napravite zareze na ribi i dobro utrljajte marinadu. Posudu za pečenje pouljite i stavite pripremljenu ribu. Limun sa koga ste skinuli koru isecite na tanke kriške i stavite ih ispod ribe. Pokrijte prijanjajućom providnom folijom i ostavite na sobnoj temperaturi da se marinira najmanje dva sata. Sve ovo možete uraditi i dan ranije i ostaviti u frižideru, a pre pečenja izvadite malo ranije da se riba zagreje. Pred pečenje dodajte vino i pecite u zagrejanoj rerni oko 25-30 minuta. Poslužite uz prilog po želji.
Dodaj komentar