Lifestyle Recepti

Posno: 5 sjajnih recepata za jela od ribe

Pijani šaran suvim šljivama, brusnicama i pirinčem

Sastojci:

šaran 1,5kg-2kg

so

veza peršuna

3 čena belog luka

1 šolja pirinča

100 ml maslinovog ulja

300 ml belog vina

100 grama suvih šljiva bez koštica

50 grama brusnica

pijani-saran
coolinarika

Priprema: Očišćenog šarana oprati hladnom vodom, dobro posušiti papirnim ubrusima, zatim posoliti spolja i iznutra. Zaseći sa obe strane, u te useke utrljati samleveni persun i beli luk, a ostatak u unutrašnjost šarana. Staviti na papir za pečenje, premazati uljem i toploj rerni peći na 200 stepeni oko 20 minuta. Dok je šaran u rerni, jednu šolju pirinča dobro isprati i uz dodatak soli i suvog začina prokuvati oko 5 minuta. Prokuvani pirinač poslagati oko šarana. I peći zajedno sa šaranom još 20 minuta pa poređati suve šljive i brusnice po pirinču i peći još pet minuta. Potom, preliti šarana i pirinač sa 300 ml belog vina i vratiti u rernu da ispari alkohol.

Čitajte Luftiku na Google vestima

Ivana Vukovac

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link