Vreme posta je uveliko počelo, a mi vam donosimo pet proverenih recepata za ukusna posna jela od ribe.

Brancin pečen u rerni

Sastojci:

4 porcijaška komada brancina

1/2 veze mirođije ili malo ruzmarina

1/2 veze peršuna

1 limun

maslinovo ulje

so i biber

1 dl belog vina

brancin-pecen-u-rerni
coolinarika

Priprema: Napravite marinadu od seckane mirođije ili ruzmarina, peršuna, rendane kore od limuna i maslinovog ulja. U marinadu dodajte so i biber po želji. Napravite zareze na ribi i dobro utrljajte marinadu. Posudu za pečenje pouljite i stavite pripremljenu ribu. Limun sa koga ste skinuli koru isecite na tanke kriške i stavite ih ispod ribe. Pokrijte prijanjajućom providnom folijom i ostavite na sobnoj temperaturi da se marinira najmanje dva sata. Sve ovo možete uraditi i dan ranije i ostaviti u frižideru, a pre pečenja izvadite malo ranije da se riba zagreje. Pred pečenje dodajte vino i pecite u zagrejanoj rerni oko 25-30 minuta. Poslužite uz prilog po želji.

Lajkujte stranicu Luftika i prvi pročitajte nove tekstove ↴

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here