Koronavirus Srbija

Poslednje reči doktora Laze pogađaju u srce: Stajao sam na prvoj liniji, nisam se krio

miodrag-lazic-3

Nakon što je objavljena vest o tome da je čuveni lekar iz Niša, direktor Urgentnog centra Niš, ratni hirurg dr Miodrag Lazić preminuo, jedna od njegovih koleginica i najbliža saradnica je na Fejsbuku podelila njegove poslednje reči.

– Otišao sam časno i pošteno. Kao direktor UC dva meseca pred penziju, stajao sam ispred svojih ljudi, dragih doktora i sestara. Stajao sam na prvoj liniji, nisam se krio, naprotiv, bio sam ispred svih znajući da sa svim svojim bolestima i godinama imam veliki rizik, ali čast i ponos mi nisu dozvoljavali da se sklonim.

Takav sam bio na Krajiškom ratištu godinu dana, na Sarajevskom ratištu četiri godine, za vreme NATO bombardovanja.

Neću da odem tiho, hoću da odem onako kakav sam bio čitav život, a to znaju moji prijatelji, kolege, porodica.

Svi su mi govorili da se sklonim, ali ja to sebi nikad ne bih oprostio.

Moji voljeni Krajišnici, prijatelji iz Republike Srpske za koje sam živa legenda, zauvek iskreno će plakati svi, jer su uvek verovali da sam neuništiv.

Koliko sam ovih dana dobio poruka podrške. Volim vas zauvek. Moji unuci i unuka Mila ostaju bez dede, ćerke i sin da ne tuguju, nego samo napred. Budite ponosni na mene.

Drage moje kolege, Marija, Boki, Brale, Kando, Sunciča i Macan, drage moje sestre koje ste mi uvek verovale, zbogom.

Voljenoj Ani, ratnom drugu i ženi poruka: budi hrabra i čvrsta zbog dece i unuka, a gore na onoj strani, jednoga dana bićemo ponovo zajedno.

U Nišu mojim prijateljima poseban pozdrav. Poslednja mi je želja da me ispratite pesmom “Marš na Drinu”. Doktor Laza, hirurg napaćenog srpskog naroda – stoji u poruci koja je osvanula na društvenim mrežama.

Danas nas je napustio prim.dr Miodrag Lazic, hirurg, veliki covek, moj veliki prijatelj, ucitelj, drugi otac. Zamolio me…

Gepostet von Marija Dimitrijevic am Dienstag, 14. April 2020

Srbija minutom ćutanja odala počast lekarima preminulim od koronavirusa

309 Shares
309 Shares
Share via
Copy link