Magazin

Poslušajte prvi minut poslednje i neobjavljene pesme Đorđa Balaševića

Djordje-Balasevic
Đorđe Balašević Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

U čuvenoj novosadskoj ulici Jovana Cvijića, ispred broja 33, večeras (29. april) će biti predstavljena antologija ljubavne poezije Đorđa Balaševića i premijerno emitovana njegova do sada nepoznata pesma.

– Đoleta se sećamo svaki put kada smo kulturni, svaki put kada se nekome zahvaljujemo, svaki put kada nekoga volimo, svaki put kada smo strancima najbolji domaćini – kaže Aleksa Balašević, a piše RTS.

– Đole je tu negde sigurno i njegovo prisustvo u ovoj kući je takvo. Konačno – tvrdi Jelena Balašević i dodaje:

– Zato ćemo ga sresti opet, ispred njegove kuće, uz poseban audio-vizuelni događaj, tamburaše i članove porodice, koji će ispričati svoje trenutke s njim. Ne zabavno, ili ne smešno, ili ne nešto što bi ljudi voleli da čuju zbog toga što je Đole definitivno najbolji otac na svetu i svaku priču koja je primer drugim očevima i drugoj deci biće mi drago da ispričam – naglašava Jelena.

Ceo region čeka ove stihove, a biće ih i više, jer u novoj knjizi su i neobjavljene pesme i prepiska supružnika. U svakoj se nalaze i originalni delovi Balaševićevog rukopisa.

– Ta senzibilnost i ono što se može uvek iščitati u dve reči Dodir svile, što je i prikaz svojevrsne antologije ljubavne poezije priređena za to veče, jeste sva ona posebnost, ljudskosti i umetnosti koja se decenijama negovala u ovoj kući – naglašava Olivera Balašević.

Na posebnu „Serenadu“, o kojoj će nam i sam Đole pričati, u petak, kada mrak bude prizvao dovoljno zvezda nad Salajkom, pozvani su svi.

Kako je izgradnja muzeja Đorđa Balaševića uspela da podeli Novosađane?

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

214 Shares
214 Shares
Share via
Copy link