Magazin Srbija

„Izađi i glasaj, ne budi ovca“: Legendarna Đoletova poruka iz 1994. godine širi se mrežama (VIDEO)

dordje-balasevic
Foto: Beta Dragan Gojic

Izbori su nam sve bliži, a legendarni panonski mornar, Đorđe Balašević je na jednom od svojih koncerata tokom 90-ih uputio publici poruku, koja je itekako aktuelna i danas.

Đole je na svojim koncertima je, između pesama, voleo da prokomentariše društvenu stvarnost i neretko su te njegove reči završavale na naslovnicama.

Međutim, i danas Balaševićevi citati čuvaju tračak zdravog razuma. Tako je, u susret novim izborima, na društvenim mrežama ponovo aktuelan snimak s jednog od koncerata, koji je održan u Sava centru 1994. godine, prenosi Nova.

– Ako se desi da se mi ponovo vidimo posle Nove godine ili pre nje, a da to opet bude posle nekih izbora i da opet svi budemo razočarani rezultatima, ja ću izaći na scenu i ovako ću vam reći: Meee! A vi meni lepo: Beee… A ja vama: Meee… – poručio je Đole svojoj publici u snimku koji se deli uz poruku „Izađi i glasaj – ne budi ovca“.

Do ovog trenutka, preko 181.000 građana potpisalo je ProGlas, inicijativu koja poziva građane da glasaju na decembarskim izborima.

Inicijativu su pokrenuli Ljubomir Simović, Vladimir Kostić, Ivanka Popović, Miodrag Majić, Miodrag Jovanović, Dragan Bjelogrlić, Vladica Cvetković, Svetlana Bojković, Gojko Božović, Srdan Golubović, Biljana Stepanović, Filip Ejdus, Tamara Džamonja Ignjatović i Petar Peca Popović.

Izvor: Nova

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link