Magazin Putovanja

Posidi plaža na Halkidikiju izgleda kao raj na Zemlji, ali lako se pretvori u pakao (VIDEO)

posidi plaza

Posidi plaža je veoma atraktivna za turiste, pesak je sitan i beo, a more tirkizno, zbog čega imate osećaj da ste na nekoj egzotičnoj destinaciji.

Grčka, Posidi plaža, koja je poznata po tome što stalno menja oblik, pokazala se kao jedna od najopasnijih, ali uprkos tome, ne prestaje interesovanje turista za ovim mestom na Halkidikiju.

Posidi se nalazi na jugozapadnoj obali Kasandre, od Soluna je udaljena oko 100 km. U pitanju je namenski izgrađeno turističko mesto, ušuškano u brda i zelenilo, a glavna atrakcija je “plaža koja nestaje”.

Zbog plime i oseke, oblik ove plaže se menja i uvek je drugačiji…

Plaža je uska i dugačka i proteže se sve do čuvenog rta, odnosno peščanog spruda, koji zalazi duboko u more. Kažu da se tu osećate kao u pustinji usred mora. Međutim, kupanje se tu ne preporučuje…

Grčka sredstva informisanja prenela su izjavu starije meštanke “stariji su nam uvek govorili da se nikad ne kupamo na samom vrhu Posidi plaže, jer struje vuku kao usisivač”.

Posidi je tačka koja spaja Solunski zaliv sa Egejskim morem. Oblik ove plaže se menja usled plime i oseke, a u okolini, u svim vremenskim uslovima ima jakih struja. Poslednjih godina se dešava da se mnoštvo turista kupa, ne mareći za struje.

– Svake godine se neko udavi, baš ovde – rekla je meštanka.

Izvor: Facebook/Planeta zanimljivosti

Lopta koja je spasila Ivanu život na Halkidikiju božji dar, izgubila je deca 10 dana ranije (FOTO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

28 Shares
Share via
Copy link