Balkan Magazin

Portalu SPC se ukazao đavo u QR kodu, pa misteriozno nestao

vladika fotije
Vladika Fotije Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Na zvaničnom portalu episkopije zvorničko-tuzlanske kratko vreme je bio objavljen tekst u kojem se do tančina raskrinkava dizajn QR koda, a u kojem je anonimni autor pričitao “Solomonov hram” , “cionističke elemente”, kao i “đavolju djecu” i broj 666.

Tekst je brzo po objavljivanju obrisan sa stranice, ali sve što jednom ode ‘onlajn’ zauvek ostaje zabeleženo.

Tekst, čija tematika i sadržina predstavlja udžbenički primer teorije zavere, nećemo prenositi u celosti – da bismo izbegli nehotično propagiranje ovih ideja.

Ipak, ilustracije radi, prenosimo njegove ključne „poente“:

-QR kod zamenjuje tradicionalni bar-kod; tradicionalni bar-kod u sebi sadrži broj 666;

eparhija zvorničko tuzlanska
Foto: Printskrin

-i u novom QR kodu „ima cionističkih elemenata“;

-prototip novog koda je zapravo Solomonov hram;

-kompanije svoje logoe stavljaju u centar QR koda, koji je na mestu oltara;

-to rade „vladari svijeta, đavolja djeca“, koja za cilj imaju „ustoličenje antihrista“;

-tri crna kvadrata na QR kodu su takođe tri šestice – 666;

Ubrzo nakon objavljivanja, tekst je povučen sa portala, ali je dokaz – u vidu „permalinka“ – ostao dostupan.

djavolji kod
Foto: Printskrin

Inače, na čelu eparhije zvorničko-tuzlanske nalazi se vladika Fotije, koji je, uz to, i član Sinoda, „vlade“ Srpske pravoslavne crkve. Pomenuti velikodostojnik SPC je, primera radi, prošle godine, na samom početku pandemije koronavirusa, pozivao vernike da slobodno dođu u hramove, jer je Bog jači od virusa. I sam je držao službe, uprkos ne samo savetima SZO, nego i savetima poglavara SPC.

Nova.rs je, primera radi, sa mjestobjustiteljem Hrizostomom o tome i razgovarala početkom 2021. godine. On je priznao da je SPC grešila po pitanju koronavirusa.

– Bilo je grešaka. Moram da priznam da smo potcenili koronavirus i da nismo shvatili njegovu opasnost. Nismo shvatili šta korona nosi sa sobom i da je reč o ubica virusu, koji nam je ubio poglavara, mitropolita Amfilohija, vladiku Milutina i desetine sveštenika, monaha i monahinja. Možda je sve to što se dogodilo bila cena našeg nepoštovanja propisa koje su odredile epidemiološke službe – rekao je Hrizostom.

Druženje indijskog gurua Mohanđija sa porodicom Đoković nije se dopalo episkopu zvorničko-tuzlanskom, vladiki Fotiju. Fondacije „Novak Đoković“, „Ana i Vlade Divac“ i „Mohanđi“ bile su u humanitarnoj misiji. Jelena Đoković je u pratnji indijskog gurua obišla kosovske svetinje Gračanicu, Pećku Patrijaršiju i Visoke Dečane, na šta je reagovao vladika Fotije.

– Ne slušajte, braćo i sestre, učenja raznih gurua istočnjačke religije, samo treba da slušamo našu svetu svetosavsku crkvu – poručio je vladika, a prenosi portal in4s.

Izvor: Nova.rs

Novak Đoković i kontroverzni doktor Nestorović zajedno na projektu sa Teslijancima

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

172 Shares
172 Shares
Share via
Copy link