Balkan Magazin

Portalu SPC se ukazao đavo u QR kodu, pa misteriozno nestao

vladika fotije
Vladika Fotije Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Na zvaničnom portalu episkopije zvorničko-tuzlanske kratko vreme je bio objavljen tekst u kojem se do tančina raskrinkava dizajn QR koda, a u kojem je anonimni autor pričitao “Solomonov hram” , “cionističke elemente”, kao i “đavolju djecu” i broj 666.

Tekst je brzo po objavljivanju obrisan sa stranice, ali sve što jednom ode ‘onlajn’ zauvek ostaje zabeleženo.

Tekst, čija tematika i sadržina predstavlja udžbenički primer teorije zavere, nećemo prenositi u celosti – da bismo izbegli nehotično propagiranje ovih ideja.

Ipak, ilustracije radi, prenosimo njegove ključne „poente“:

-QR kod zamenjuje tradicionalni bar-kod; tradicionalni bar-kod u sebi sadrži broj 666;

eparhija zvorničko tuzlanska
Foto: Printskrin

-i u novom QR kodu „ima cionističkih elemenata“;

-prototip novog koda je zapravo Solomonov hram;

-kompanije svoje logoe stavljaju u centar QR koda, koji je na mestu oltara;

-to rade „vladari svijeta, đavolja djeca“, koja za cilj imaju „ustoličenje antihrista“;

-tri crna kvadrata na QR kodu su takođe tri šestice – 666;

Ubrzo nakon objavljivanja, tekst je povučen sa portala, ali je dokaz – u vidu „permalinka“ – ostao dostupan.

djavolji kod
Foto: Printskrin

Inače, na čelu eparhije zvorničko-tuzlanske nalazi se vladika Fotije, koji je, uz to, i član Sinoda, „vlade“ Srpske pravoslavne crkve. Pomenuti velikodostojnik SPC je, primera radi, prošle godine, na samom početku pandemije koronavirusa, pozivao vernike da slobodno dođu u hramove, jer je Bog jači od virusa. I sam je držao službe, uprkos ne samo savetima SZO, nego i savetima poglavara SPC.

Nova.rs je, primera radi, sa mjestobjustiteljem Hrizostomom o tome i razgovarala početkom 2021. godine. On je priznao da je SPC grešila po pitanju koronavirusa.

– Bilo je grešaka. Moram da priznam da smo potcenili koronavirus i da nismo shvatili njegovu opasnost. Nismo shvatili šta korona nosi sa sobom i da je reč o ubica virusu, koji nam je ubio poglavara, mitropolita Amfilohija, vladiku Milutina i desetine sveštenika, monaha i monahinja. Možda je sve to što se dogodilo bila cena našeg nepoštovanja propisa koje su odredile epidemiološke službe – rekao je Hrizostom.

Druženje indijskog gurua Mohanđija sa porodicom Đoković nije se dopalo episkopu zvorničko-tuzlanskom, vladiki Fotiju. Fondacije „Novak Đoković“, „Ana i Vlade Divac“ i „Mohanđi“ bile su u humanitarnoj misiji. Jelena Đoković je u pratnji indijskog gurua obišla kosovske svetinje Gračanicu, Pećku Patrijaršiju i Visoke Dečane, na šta je reagovao vladika Fotije.

– Ne slušajte, braćo i sestre, učenja raznih gurua istočnjačke religije, samo treba da slušamo našu svetu svetosavsku crkvu – poručio je vladika, a prenosi portal in4s.

Izvor: Nova.rs

Novak Đoković i kontroverzni doktor Nestorović zajedno na projektu sa Teslijancima

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


171 Shares
171 Shares
Share via
Copy link