Magazin

Porodica preminule porodilje očajnički moli za obdukcijske nalaze

Ivana Tepšić preminula porodilja
Foto: Preminula porodilja; FB profil

Porodilja Ivana Tepšić preminula je 17. maja u Višegradskoj GAK , a njena porodica kao glavnog krivca vidi lekara Miloša Petronijevića i anesteziologa Nenada Drobnjaka. Ipak, nalaze sa obdukcije još uvek ne mogu da dobiju.

Porodicu nesrećno preminule Ivane prebacuju sa adrese na adresu, pa im tako na Medicinskom fakultetu tvrde da su papiri u Višegradskoj, a u Višegradskoj govore da su nalazi na Medicinskom.

“Ovo je užas šta nam rade… Maltretiraju nas sa njenim nalazima obdukcije još od 17. juna. I dalje niko od nadleženih navodno ne zna gde se tačno nalaze. Na Medicinskom su nam rekli da su u Višegradskoj i obrnuto… Šta se ovo dešava više?! Zar nas nisu dovoljno namučili. Ovo je katastrofa. Samo neka nam ih daju”, kroz suze nam priča očajna Ana Marković, rođena sestra preminule , a prenosi portal Nova.

Kaže da je danas razgovarala sa sekretarkom sa Medicinskog fakulteta koja joj je, navodi ona, rekla da su nalazi u Višegradskoj.

“Ponovo su nam rekli da su nalazi u Višegradskoj. Kada smo konačno uspeli da dobijemo GAK, oni su nam ponovo rekli da su nalazi na Medicinskom… Ovo je agonija… Ne možemo više…”, kuka Ana Marković i navodi: “Ovo predugo traje, biće da su ti nalazi nestali.”

Tim povodom, pokušali smo da stupimo u kontakt sa nadležnima u Višegradskoj i poslali im zvanično pitanje o nalazima Ivane Tepšić, ali odgovor nismo dobili.

Podsetimo, porodica Tepšić je podnela krivične prijave Prvom osnovnom tužilaštvu protiv ginekologa Miloša Petronijevića i anesteziologa Nenada Drobnjaka, koje smatraju direktnim krivcima za smrt mlade majke. Ni posle dve nedelje od kada je tragična priča o porodilji izašla u javnost, o slučaju se nije oglasilo ni GAK, ali ni Ministarstvo zdravlja.

Ivana Tepšić je preminula 17. maja u GAK-u, nekoliko sati nakon porođaja usled srčanog zastoja. Nesrećna žena je uprkos pokušajima reanimacije izgubila bitku za život, samo nekoliko sati nakon što je na svet donela dečaka.

Njena porodica optužila je za tragični ishod lekarski tim koji ju je porađao, tvrdeći da je Ivana uoči porođaja danima krvarila, ali da se niko od zaposlenih u GAK nije na to obazirao.

Tužilaštvo naložilo obdukciju doktorke Violete, traže se i toksikološki nalazi

Tamara Obradović

Tamara Obradović

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Sramota! Naravno da su “zagubili” nalaz i tako sve dok ne ode u fioku… Želim Vam puno snage i istrajnosti u borbi u ovoj državi bez zakona. Možda da se obratite Beogradskoj hronici i linčujete ih preko medija, valjda će neko mrdnuti tad. Žalosno je gde živimo!!! 😠

29 Shares
Share via
Copy link