Balkan Magazin

Alah se uvalih: Glumio popa, hodžu i nadbiskupa pa uhapšen u Bijeljini

lažni sveštenik
Foto: Printscreen / sandzakdanas.rs

Muškarac iz Ruhotine, sa inicijalima S.S. uhapšen je u Bijeljini jer se ondašnjem stanovništvu predstavljao kao lažni sveštenik. On je u svojoj prevari ujedinio i nasamario pravoslavce, katolike i muslimane, pritom zaradivši nekoliko desetina hiljada konvertabilnih maraka.

Isto lice predstavljalo se kao sveštenik na zameni obavljajući katoličke pogrebe i dženaze po Federaciji, dvoje dece je krstio, a zainteresovanima po semberskim selima je osveštao i vodicu.

Milka iz Batkovića, jedna je od mnogobrojnih prevarenih građana.

– Men se ovaj novi popić pravo svidijo, da ti vidiš što to lijepo pjeva, dala sam dvaes marki. Bilo je čudno što se nakrka čvaraka u po posta al reko ogladnio veseljak, sam se ti rani djete moje. Posle 10 dana dođe bo naš pop, reko nepočinj pope imam 2 marke ukući – ispričala je Milka svoje iskustvo.

Isti muškarac se optužuje da se predstavljao kao nadbiskup gde mu je u jednom hercegovačkom selu priređen i doček, dok je u okolini Tuzle obavio nekoliko dženaza, prenosi sandzakdanas.rs.

Ovo bi mogla biti istinita vest s obzirom da je na Balkanu apsolutno sve moguće, ali zapravo se radi o lažnoj vesti čiji su autori urednici satiričnog portala Bijeljina njuz.

Duhoviti autori inspiraciju su sigurno pronašli u ulozi Dragana Jovanovića u filmu “Crni Gruja i kamen mudrosti”:

Mnogobrojni portali „upecali“ su se na ovu vest, što je razumljivo jer svi smo svesni da se realnost, fikcija i satira prepliću na ovoj našoj balkanskoj tromeđi.

Prevarant došao „naparfemisan“, uzeo im pare i odlepršao (VIDEO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Vi ste najbolji, prenosite nešto od Bijeljina njuz-a kao istinitu vijest, hahahahaha, bravo novinari

712 Shares
712 Shares
Share via
Copy link