Živeće ovaj narod – zakolješ, ispečeš i pravac Grčka.
U jednoj Fejsbuk grupi koja broji preko 200.000 članova osvanula je objava koja je mnoge slatko nasmejala. Naime, Aleksandar iz Kuršumlije poneo je u Grčku ni manje ni više nego čitavo jagnjeće pečenje, a fotografije je objavio u grupi „Grčka info“.
Članovi ove grupe nisu mogli da odole i ne prokomentarišu ovu objavu.
„Svaka čast, ja sam nosio po tri kilograma pečenja, čvarke i kobasice, ali celo jagnje nisam“;
„Priznajem da si mi zadao domaći zadatak, javiću se kad ga rešim“;
„Samo vi slikajte, kad vide grčki carinici poješće vam sve sami“, glasili su neki od šaljivih komentara kojih je iz minuta u minut sve više.
Neki su se našalili da sad, pored pradajz turista, sada imamo i – jagnje turiste.
Situaciju je za jedan domaći portal prokomentarisao i sam autor objave i „vlasnik pečenja“ čija objava je pokrenula lavinu komentara na Fejsbuku.
– Ispekli smo ga u Kuršumliji i tako celog umotali u foliju, stavili u gepek i pravac Pefkohori. Imali smo ručak sedam dana svaki dan – zadovoljno zaključuje Aleksandar Miletić iz Kuršumlije u izjavi za Telegraf.
Osim pečenja Aleksandrov odmor nije mogao da prođe i bez domaće rakije.
Jedno je sigurno, ovaj domaćin znao je kako sebi da ugodi, a da li je to i prikladno (što su neki prokomentarisali, govoreći o kulturi), ostaje da se zaključi.
Dodaj komentar