Magazin Novi Sad

Ima neka tajna veza između Galensa i novog načelnika novosadske policije?

Prvi čovek novosadskog odbora i bivši gradonačelnik Borislav Novaković uputio je apel direktoru srpske policije Vladimiru Rebiću da preispita imenovanje Slobodana Malešića za načelnika PU Novi Sad, kako bi se pronašlo adekvatnije i održivije rešenje za pomenutu poziciju.

Razlog Novakovićevog obraćanja Rebiću jeste taj što, kako tvrdi, postoji povezanost između Slobodana Malešića, koji je na čelo novosadske policije postavljen umesto Milorada Šušnjića, i kompanije Galens, koju ovaj novosadski opozicionar neretko kritikuje zbog navodne povezanosti sa gradskom i republičkom vlašću, ali i zbog projekata Galensa u Novom Sadu.

Novaković, kao i u mnogim prethodnim obraćanjima, optužuje gradonačelnika Miloša Vučevića za povezanost sa bratom predsednika republike Andrejem Vučićem i Galensom. Smatra da je postavljanjem Malešića dobijena „policijska zaštita“ za realizaciju projekta „Novi Sad na vodi„.

„Jedan od vlasnika kompanije Galens Nebojša Petrić i novi načelnik PU Novi Sad Slobodan Malešić se poznaju još iz rodnog Prijepolja i lično su u dobrim odnosima. Dakle, Nebojša Petrić i kompanija Galens su dobili svog ličnog načelnika policije. Ovim je stvorena policijska zaštita za realizaciju projekta ‘Novi Sad na vodi’ u kom dominantnu koruptivnu ulogu ima upravo Galens“, poručuje Novaković, a prenosi 021.

Potpredsednik Narodne stranke kaže da nije problem to što su Petrić i Malešić iz istog mesta, već je problem to što se „dugo i dobro poznaju“, smatrajući da taj odnos ne može da ima „onu vrstu profesionalne distance koju posao načelnika policije podrazumeva“.

Novaković ukazuje i na to da je u svojoj karijeri imao priliku da sarađuje sa bivšim načelnicima kao što su Marinko Kresoja, Nikola Brkić, Đorđe Ostojić, Miladin Kostrešević i Stevan Krstić, za koje kaže da su svojim obrazovanjem i profesionalnim napredovanjem bili vezani isključivo za Novi Sad.

Dolaskom Srpske napredne stranke na vlast, poručuje Novaković, najpre je sa Vračara došao Siniša Radaković, a potom je Milorad Šušnjić vraćen iz Subotice i sada dolazi Malešić.

„Da li je moguće da u Novom Sadu ne postoji niko ko bi mogao biti načelnik PU Novi Sad?! Da li je moguće da iz profesionalnog sastava novosadske policije ne postoji dostojno i kvalitetno rešenje, nego stalno dobijamo kadrove sa strane?! Kako vas nije sramota da tako omalovažavate, potcenjujete i vređate profesionalce zaposlene u PU Novi Sad“, pita Novaković.

Vlasnica kompanije Galens Sanja Petrić kupila 205 parcela na Fruškoj gori

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

166 Shares
166 Shares
Share via
Copy link