Magazin Novi Sad

Ima neka tajna veza između Galensa i novog načelnika novosadske policije?

slobodan malesic

Prvi čovek novosadskog odbora i bivši gradonačelnik Borislav Novaković uputio je apel direktoru srpske policije Vladimiru Rebiću da preispita imenovanje Slobodana Malešića za načelnika PU Novi Sad, kako bi se pronašlo adekvatnije i održivije rešenje za pomenutu poziciju.

Razlog Novakovićevog obraćanja Rebiću jeste taj što, kako tvrdi, postoji povezanost između Slobodana Malešića, koji je na čelo novosadske policije postavljen umesto Milorada Šušnjića, i kompanije Galens, koju ovaj novosadski opozicionar neretko kritikuje zbog navodne povezanosti sa gradskom i republičkom vlašću, ali i zbog projekata Galensa u Novom Sadu.

Novaković, kao i u mnogim prethodnim obraćanjima, optužuje gradonačelnika Miloša Vučevića za povezanost sa bratom predsednika republike Andrejem Vučićem i Galensom. Smatra da je postavljanjem Malešića dobijena “policijska zaštita” za realizaciju projekta “Novi Sad na vodi“.

“Jedan od vlasnika kompanije Galens Nebojša Petrić i novi načelnik PU Novi Sad Slobodan Malešić se poznaju još iz rodnog Prijepolja i lično su u dobrim odnosima. Dakle, Nebojša Petrić i kompanija Galens su dobili svog ličnog načelnika policije. Ovim je stvorena policijska zaštita za realizaciju projekta ‘Novi Sad na vodi’ u kom dominantnu koruptivnu ulogu ima upravo Galens”, poručuje Novaković, a prenosi 021.

Potpredsednik Narodne stranke kaže da nije problem to što su Petrić i Malešić iz istog mesta, već je problem to što se “dugo i dobro poznaju”, smatrajući da taj odnos ne može da ima “onu vrstu profesionalne distance koju posao načelnika policije podrazumeva”.

Novaković ukazuje i na to da je u svojoj karijeri imao priliku da sarađuje sa bivšim načelnicima kao što su Marinko Kresoja, Nikola Brkić, Đorđe Ostojić, Miladin Kostrešević i Stevan Krstić, za koje kaže da su svojim obrazovanjem i profesionalnim napredovanjem bili vezani isključivo za Novi Sad.

Dolaskom Srpske napredne stranke na vlast, poručuje Novaković, najpre je sa Vračara došao Siniša Radaković, a potom je Milorad Šušnjić vraćen iz Subotice i sada dolazi Malešić.

“Da li je moguće da u Novom Sadu ne postoji niko ko bi mogao biti načelnik PU Novi Sad?! Da li je moguće da iz profesionalnog sastava novosadske policije ne postoji dostojno i kvalitetno rešenje, nego stalno dobijamo kadrove sa strane?! Kako vas nije sramota da tako omalovažavate, potcenjujete i vređate profesionalce zaposlene u PU Novi Sad”, pita Novaković.

Vlasnica kompanije Galens Sanja Petrić kupila 205 parcela na Fruškoj gori

PARTNERI SAJTA


166 Shares
166 Shares
Share via
Copy link