Balkan Magazin

Policajac u BiH skočio u hladnu Drinu zbog 4,88 grama marihuane

marihuana
Foto: Ilustracija

Da policijski posao zahteva ogromnu odgovornost i snalažljivost pokazuje i primer goraždanskog policajaca koji je zaplivao u ledenoj Drini u potrazi za dokazima.

Naime, dok su obavljali svoj posao, policajci iz Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK-a Goražde su u naselju Vitkovići uhapsili osobu koja je posedovala određenu količinu droge.

Kad su ga uočili sadržaj je bacio u Drinu, ali to nije promaklo jednom od inspektora. Bez razmišljanja je skočio u vodu za dokazima.

– Operativnim radom na terenu policijski službenici Sektora kriminalističke policije došli su do saznanja da jedno lice iz Goražda kod sebe poseduje narkotička sredstva, zatekli smo ga u naselju Vitkovići, pored pešačkog, međutim dok smo prilazili on je odbacio paketić u Drinu. Kolega i ja smo krenuli nizvodno 20-tak metara, ali nije bilo načina da dođemo do dokaza, pa sam brzo skinuo odeću i zaplivao. Uspeo sam uzeti dokaz, a u stanicu sam došao bukvalno u donjem vešu. Da nisam zaplivao ostali bi bez dokaza, a kad nema dokaza nema ni krivičnog dela – kaže inspektor za Klix.ba.

I u letnjim mesecima plivanje u Drini često bude odluka hrabrih, zbog njene hladnoće, no u ovom slučaju ledena Drina policajcu nije bila problem.

– Ma kad je ovako nešto u pitanju, nema hladne vode, adrenalin proradi, posle smo se zezali da je hladno kao kad puste branu – smeje se ovaj goraždanski policajac.

On je iz reke izvadio oko 4,88 grama marihuane.

Krivca su priveli do službenih prostorija MUP-a BPK, završili kriminalističku obradu, a o svemu je upoznat dežurni Kantonalni tužilac koji je delo kvalifikovao kao krivično delo „Posedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“.

Policija kod dečaka (13) pronašla 37 paketića marihuane, džoint i 10.000 dinara

Luftika

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • Zbog 5 grama neke travuljine pandur skocio u hladnu Drinu radi dokaza 😄 Ozbiljan kriminal, nema sta. Mogli bi ga i odlikovati.

2.4K Shares
2.4K Shares
Share via
Copy link