Magazin Svet

Mladi tokom pandemije otkrili kako da se ‘urade’ sirovim pokvarenim mesom (FOTO)

drogiranje sirovim mesom
Foto: sea.mashable.com

Svaka generacija ima neke svoje bubice, kojima želi da prkosi ustaljenim normama i kalupima sveta odraslih, ali trend koji se stidljivo pojavio među mladima tokom pandemije koronavirusa i koji još uvek ima svoje poklonike, možemo slobodno nazvati, osim što je odvratan i opasnim po život.

Radi se o trendu „dro*iranja“ do tada „neprovaljenom“ supstancom, sirovim mesom, i to – pokvarenim!

Naravno, kao što je već postalo uobičajeno, ovaj debilni trend svojevremeno se proširio društvenim mrežama, koje su postale pravi poligon za širenje gluposti i retrogradnih ideja, gde autori ne razmišljaju previše o posledicama.

Ceo „postupak“, koji će svakako izbegavati svaka iole normalna osoba, je sledeći – meso nekoliko nedelja, pa čak i meseci, ostave u tegli i čekaju da se pokvari, a konzumiraju ga tek kada postane smeđe ili sive boje i kad se pojave buđ i sluz, piše Klubikon.

Jedan korisnik Tvitera naveo je da ga konzumiranje takvog mesa momentalno „odvali“, dok se jedan jutjuber snimao kako jede sirovo pokvareno meso staro godinu dana, a ukus je opisao kao “žestok i neodoljiv”.

Savim je logično da su roditelji i doktori izuzetno zabrinuti zbog ovakvog kretenskog ponašanja, koje može ozbiljno narušiti zdravlje.

Doktorka Sara Džarvis izjavila je za „The Sun“ da je ovaj trend jako opasan i da može prouzrokovati brojne zdravstvene tegobe, poput crevne viroze, povraćanja, proliva i dehidracije, a takođe je moguća zaraza salmonelom, listerijom ili bakterijom ešerihijom koli.

Naučnici još nisu uspeli da utvrde šta to tačno u sirovom mesu kod mladih uzrokuje osećaj blaženstva, ali pretpostavljaju da se radi o nekoj od opasnih bakterija.

Izvor: Klubikon

Island jedini na svetu uspeo da odvrati tinejdžere od droge alkohola i duvana

27 Shares
Share via
Copy link