Novi Sad Vesti

POKS objavio snimak na kojem se radnici u Novom Sadu ucenjuju članstvom u SNS-u (AUDIO)

sns ucene

Novosadski gradski odbor Pokreta obnove Kraljevine Srbije objavio je na društvenim mrežama snimak na kojem se radnicima u Novom Sadu poručuje da treba da se učlane u SNS da bi zadržali posao.

Sporni snimak je nastao početkom prošle godine, nakon raskida koalicije Srpske napredne stranke i Pokreta obnove Kraljevine Srbije, a objavljen je tokom predizborne kampanje uz poruku da “ovo i tebi može da se desi”.

Podsetimo, veliki broj članova POKS-a, uglavnom običnih članova, prešao je iz ove stranke u SNS nakon što je došlo do raskola. Tako su uglavnom radnici u preduzećima bili prinuđeni da “promene stranu” ne bi li zadržali posao.

POKS tvrdi da se u tajno napravljenom snimku radnicima, koji su članovi POKS-a u tom trenutku, obraća načelnik uprave za socijalna pitanja Vlastimir Petković.

Na snimku se čuje da nadređeni članovima POKS-a prenosi poruku iz Gradskog odbora SNS-a, gde mu je rečeno da oni treba da dostave ispisnice iz POKS-a i da potom pristupe Srpskoj naprednoj stranci.

“Vas dvoje ste na određeno, ti si za stalno, e, to je uslov… Za radni odnos. Oni kad mi to budu tražili iz Gradskog odbora ja ću morati da donesem to. Znači overena ispisnica iz POKS-a i popunjena pristupnica za SNS. To se na vas troje odnosi, vi sad razmislite, ja… nezahvalna je situacija što to moram da vam kažem, ali tako mi je naređeno”, čuje se na snimku.

Muškarac sa snimka govori dvema radnicama, koje su zaposlene na određeno, da im neće biti produžen ugovor ukoliko ne donesu istupnice.

Novinari portala 021.rs kontaktirali su Vlastimira Petkovića, koji je rekao da ne želi ništa da komentariše, ali dodaje da je snimak nastao protivno zakonu.

Kako kaže, tvrdnje POKS-a su izmišljotine i laži, te niko nikog nije ucenjivao.

U POKS-u su naveli za 021.rs da radnici koji su čuju na snimku i dalje rade u gradskoj upravi.

Izvor: 021

Ikodinović: Igrače Partizana terali na skup SNS – to nije radio ni Milošević

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link