Magazin

“U Nemačkoj jedem samo lignje i nosim markirano, a vi živite od 300 €”: Opaske gastosa od kojih nam se diže kosa na glavi

gastarbajter
Foto: Printscreen

Kakva bi vaša reakcija bila na nekog ko vam kaže “Ja nosim isključivo markiranu garderobu sada – od sportske Adidas, do elegantnije Tomi Hilfiger” ili “Ja jedem sada isključivo lignje i pileće šnicle”, a da znate da je taj neko svojevremeno krenuo u inostranstvo trbuhom za kruhom. Pojedini gastarbajteri postanu prave pokondirene tikve, a jedna objava na Reditu govori upravo o njima, piše Blic žena.

“Je l’ i vas nervira kad dođu ovi iz savršenih država? Evo moj brat radi u Nemačkoj (stvari koje ne bi nikada radio ovde zbog ponosa). Kad god dođe sedne tako i počne da svira. “Ljudi su idioti”, “Za sve ti treba neka veza”, “Je l’ još živite od 300 evra?”, “Srbija je daleko od Nemačke jedno 400 godina”, “Nemci su najbolji sa ekonomijom” i ostala sranja. Puno toga može da se kaže o našoj državi ali “Jedino sloga Srba spasava”. Edit: Apsolutno mrzim gde živim, ali malo mi je preko one stvari “Znaš ti kako to Nemci rade? Nije to ko kod nas”, pisalo je u objavi na Reditu.

gastarbajter
Foto: Printscreen

I pretpostavljate da je komentara bilo “na izvoz”, svi su saglasni u istom – svi su zaboravili srpski, njihova “kinder” već porasla, sve se odgovara “danke” i “bite”, a još malo će umesto živeli svi govoriti “ebiga”. Jer je čitav taj cirkus sa boljim životom “preko” jedna prava “Žikina dinastija”.

A nazdravljaće u Skadarliji sa “more” i “ebiga” jer misle da je do vrhunac noćnog provoda u Beogradu. Da mućkaju vino u ustima dok ga degustiraju, naručuju “Miljacku” i “Čaršiju” i časte muziku, a porodici donesu milku sa akcije u Lidlu. I to ako se sete, ali zato očekuju da svi padaju u nesvest od sreće kada oni dođu.

Na kraju krajeva, ko kako voli – neka izvoli, ali samo neka se oslobode tog razmišljanja da smo mi ovde bednici koji čekaju njihovu milostinju, a oni elita kojoj kičma puca za garsonjeru u Bavarskoj, ali se zato sijaju fasade i Versaće terase u Srbiji, iako su i te kuće često iznutra šuplje.

Izvor: Blic žena

Vile šabačkog kraja čekaju gastarbajtere okovane paučinom i neupotrebljenim bazenima

Čitajte Luftiku na Google vestima

51 Shares
Share via
Copy link