Magazin

Gastarbajtersko carstvo i selo u kojem nema kapije ispod 20.000 €, a kuće prazne i po 11 meseci godišnje

3621634_screenshot-20230925-095314_ff
Izvor: Tik Tok printscreen

Gastarbajteri ne odustaju od svog čuvenog „stila“.

Pored bogatih vlaških sela na istoku Srbije, ali i čuvene Gomilice, koja je godinama važila za najraskošnije selo u Srbiji – u kojem je i čuvena Slavkina kuća od 30 soba – svaka u drugoj boji, na jedno od prvih mesta domaće ‘lux liste’ u poslednjih nekoliko godina izbilo je i gastarbajtersko selo Draginje u okolini Šapca.

U njemu su nikli dvorci, vile sa bazenima i kapijama od kojih nema jeftinije od 20.000 evra, a sve je to, kako priča jedan od meštana, počelo kad su komše-gastarbajteri krenuli da se nadmeću ko će da sazida veću i raskošniju kuću u selu.

Lavovi, labudovi, konji, sokolovi, koji su krasili raskošne ograde i kapije gastarbajterskih kuća, sad su postali demode pa ih masovno skidaju i prelaze na „versače“ zavese i sličan firmirani dekor u unutrašnjosti kuće.

Inače, moda se promenila i kad je reč o zidanju kuća, koje su inače sve od belog kamena, jer tako vole, pa se pare više ne bacaju na velelepne dvorce nego više na sebe i mogu.

@bozic.uros Gastarbajterski raj je selo Draginje 😳💶 #foryoupage #foryoupage #tiktok #balkan #svadbaodmilionevra #urosbozic #happytv #svadba #kuće ♬ original sound – bozicuros

Žuto zlato odavno nije „in“, a meštani Draginja, kako se čuje na video-snimku, poslednjih godina preferiraju samo „belo“ i ništa ispod toga.

Inače, njihove velelepne kuće sa bazenima i uređenim dvorištima zvrje prazne i po 11 meseci godišnje, sem tih mesec dana ili dve nedelje preko leta kad dođu u zavičaj.

Izvor: Kurir

Vila „Jašara i Pepeljuge“, od kiča na gastarbajterskoj kući bole oči (FOTO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

148 Shares
148 Shares
Share via
Copy link