Magazin Srbija

Ovo je Marko Kmet, u inat majci poklanja deo kuće, nedavno se odrekao maloletne dece

marko-jankovic-kmet
Foto: Privatna arhiva

Marko Janković Kmet, široj javnosti je postao poznat kada se javno odrekao od maloletne dece i to obelodanio plakatima širom Vlasotinca.

On je sada objasnio zašto poklanja polovinu porodične kuće.

– Polovina kuće što poklanjam je bila kuća gde se rodio moj pokojni deda po ocu i polovinu te kuće je meni za života prepisao moj pokojni otac. Druga polovina je ostala u vlasništvu oca, da bi je nakon njegove smrti nasledila majka.

Inače, toliko se grabila da nasledi tu polovinu kuće od mog dede, kog je za života izgladnjivala i maltretirala, nije mu davala ni dinara od njegove penzije, već sam ja kao dete od para koje bi zaradio na dnevnici njemu kupovao hranu.

Ja poklanjam svoj deo kuće jer ne želim da imam nikakve više veze sa tim nemoralnim i primitivnim ljudima. Ja imam i brata kome su roditelji kupili stan u Nišu, a meni su dali polovinu seoske kuće za utehu.

Ja u uspomenu na mog dedu koji organski nije podnosio – krvnika snaju i on mi je rekao ako ostane njoj deo kuće da se nakon njegove smrti odreknem!

U inat mojoj majci sam poklonio kuću jer je ona učestvovala i zlostavljanju moje dece od koje su napravili kriminalce sa 9 godina – ispričao je Marko Janković Kmet za Blic.

Podsetimo, Marko se pre oko mesec dana obratio medijima i poslao snimak na kom navodno njegova bivša supruga tuče decu.

Novinari su tada kontaktirali Marka, koji je izneo svoju verziju priče, ali i Centar za socijalni rad u Vlasotincu, gde smo saznali da su Markova majka, žena i deca boravili u Sigurnoj kući zbog nasilja u porodici.

Marko je tada ispričao da njegova bivša supruga ima potpunu podršku njegove majke, ali i brata.

Prema njegovim rečima, više puta je pokušavao da spasi decu fizičkog maltretiranja od strane supruge, ali je ona imala zaštitu svekrve i devera, odnosno njegove majke i brata.

U Centru za socijalni rad tada su rekli da ispituju slučaj, ali da su se Markova majka, bivša supruga i deca zbog nasilja u porodici sklanjala u Sigurnu kuću.

– Ono što znamo jeste da su njegova majka, supruga i deca jedno vreme bili u Sigurnoj kući zbog nasilja u porodici – rekli su kratko.

Celo Vlasotince izlepljeno skandaloznim plakatima: „Odričem se svog sina (10) i ćerke (6) (FOTO)“

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

13 Shares
Share via
Copy link