Magazin

Bravo Olivere! Dečak zvezdanih očiju primio lek koji će mu spasiti život

Mali Oliver Pal Gajodi, za kog je čitava Srbija udruženim snagama skupila više od 2 miliona evra, primio je najskuplji lek na svetu koji će mu pomoći da se izbori sa spinalnom mišićnom atrofijom.

Kako je objavljeno na Tviter nalogu posvećenom ovom malom borcu, Oliver je primio Zolgensma gensku terapiju. Sve je proteklo bez komplikacija i on se oseća dobro.

Jednogodišnji dečak iz Bajmoka prethodno je otišao u Budimpeštu gde je bilo planirano da primi zolgensmu, najskuplji lek na svetu koji leči spinalnu mišićnu atrofiju. Tada se njegova majka Timea na Fejsbuku zahvalila svim ljudima dobre volje koji su se uključili u humanitarnu akciju da pomognu njenom sinu.

“Dragi prijatelji! Da li nam verujete da smo mi još uvek u neverici da smo prikupili sredstva za zolgensmu i to uz vašu pomoć! Svakog dana osećamo neizmernu zahvalnost što ste poslali Olivera, borili se svim srcem za njegov lek! Ja kao njegova mama želela bih da vam se još jednom zahvalim za ono što ste učinili za našu porodicu! Neizmerno hvala svima vama koji ste odvojili za jednu poruku i za bezbroj poruka, i za uplatu, i za nagradne igre, i za licitacije, i za bazare”, napisala je Oliverova majka.

Oliver Pal Gajodi boluje od spinalne mišićne atrofije, isto kao Sofija, Anika, Lana i Minja, koje su zahvaljujući građanima Srbije u uspele da obezbede dovoljno novca za najskuplji lek na svetu.

Za dan ispunjen nadom: Minja je primila lek od 2 miliona dolara

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

730 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Facebook Messenger
  • Viber
  • Pinterest
  • More Networks
730 Shares
Copy link