Magazin Srbija

Šta nije u redu sa ljudima koji pljuju bolesnog Čedu Jovanovića?

ceda-jovanovica
Foto: Alo/Manasori Jošida

Čeda Jovanović leži u bolnici u stanju koje uopšte nije naivno, niti predstavlja temu sa kojom se treba šaliti i šegačiti kako to radi narod na mrežama, upućujući brutalne komentare koji ukazuju na to da je deo nas definitivno operisan od empatije.

Nakon različitih nagađanja o stanju političara, njegova supruga Jelena je za Blic otkrila da su lekari konstatovali upalu levog plućnog krila, mikroembolije na oba plućna krila, pleuritis, disfunkciju dijafragme i posle nekoliko dana detaljih pretraga zaključeno je da ima spondilodiscitis, upalu nerava torakalnog dela kičme.

Toliko nabrojanih dijagnoza, a nama i dalje nije teško da komentarišemo kao da je ovo neka lajt vest zbog koje bi trebalo da se nasmejemo i udarimo kontru na foru sam je kriv.

“Ima li mesta pored Đinđića ili na Avali”, “Napolju sve belo, a Čeda u bolnici”, “Čitav život je sanjao iglu u veni, pogledaj ga, uspeo je kao čovek u životu”, “Video napolju belo pa se uzbudio, a ono sneg pao”, “Ciganče se razbolelo, uzeo Lukasov šećer sa stola”, “Uzmi ga, Bože već jednom da se ne muči više” – samo su neki od komentara koji su bukvalno neprihvatljivi ako ste čovek svestan da vaša muka nije jedina na svetu i imate bar malo saosećanja.

Dovoljno je da se bar suzdržite od komentarisanja, ako već niste u stanju da mislite druge stvari koje ne podrazumevaju ovakve gadosti, piše Noizz.

Čeda nije uradio ništa loše niti kažnjivo time što ga je savladala bolest i ne kapiramo šta tačno navodi ljude na osudu čoveka u ovoj situaciji. Na stranu sve što o njemu mislimo kao o političaru, zdravlje se potpuno udaljava od njegovih političkih gledišta i privatnih afera, pa stvarno sada nije prilika da se po njemu nepravedno ospe drvlje i kamenje.

Stavimo sa strane i činjenicu da se radi o Čedi, pa postavimo prosto pitanje: da li je iko zaslužio da se o njemu govori sve najgore i da mu se želi smrt dok se bori da ozdravi? Pomoćićemo sa odgovorom – ne jer je nečovečno.

Autor članka: Sram vas bre bilo!

Čeda Jovanović u teškom stanju, lekari nesigurni u dijagnozu!

Avatar

Tamara Gočmanac

Mnogo glasno šapuće. Ego-tripuje, nasmeje, rasplače. Voli kišu i sneg. I životinje. Redovno je ispuštali na glavu kad je bila mala, pa je, zahvaljujući tome, postala mnogo lepa, pametna i bloger.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • A to bi lepo pisali u djubretu?! Covek koji je od propalog studenta jedan od bogatijih Beogradjana, covek kome se poreklo novca ne moze utvrditi, covek koji se lize za svim rezimima od Slobodana Milosevica, profiter i ljiga. Jer treba da ga zalimo?!

PARTNERI SAJTA


79 Shares
Share via
Copy link