Magazin

Maturantkinji zabranili da se fotografiše za pano jer je previše našminkana?!

Završetak škole trebao bi da predstavlja jedan važan i lep momenat za svakog đaka, a matura zauzima posebno mesto u životu svakog od nas. Fotografisanje za pano takođe je jedan od značajnih momenata. Međutim, jedna učenica iz Bosne i Hercegovine neće po lepom pamtiti fotografisanje sa razredom.

Neverovatna, komična i apsurdna situacija stiže nam iz Banovića, gde maturantkinji Nejri Bajrić iz Banovića nije dozvoljeno da se fotografiše za zajednički pano njenog razreda. Naime, direktorka i pedagoškinja Osnovne škole „Treštenica“ su smatrale da je spomenuta devočica nosila previše šminke na licu, pa joj nisu dozvolile da se fotografiše, odnosno da njena fotografija bude na panou, javlja Source.ba.

Prema pisanju medija u BiH, direktorka te škole je Mevlida Mujić, a pedagoškinja je Aldina Rahvanović.

Sve devojčice bile našminkane

Devojčica Nejra Bajrić je za Source.ba portal ispričala kako je ovo poniženje za nju i njene roditelje jer se radi o odličnoj učenici, te kako su i brojne druge devojčice bile našminkane, ali su se one mogle fotografisati.

„Došla sam u školu oko 10:00 sati, a slikanje je bilo zakazano za 12:00 sati. Sve devojčice su bile našminkane, a onda su pedagoškinja i direktorka samo mene pozvale u kancelariju i rekle mi da ne mogu biti na panou i da slobodno idem kući. Kada sam se vratila kući, moja mama je potom otišla u školu da pita zbog čega ja ne mogu da budem na panou, a onda su one zapretile socijalnom službom i policijom, te su nam rekle da izađemo iz škole. Onda sam se slikala, čisto da imam uspomenu, ali su mi one već rekle da neću biti na panou zbog šminke, iako su sve devojčice bile našminkane. Tako sam se slikala samo u svojoj košulji, radi uspomene“, kaže Nejra za Source.ba portal.

„Nikada se nikome od njih nisam zamerila zbog nečega, jer sam bila odlična učenica. Direktorka je čak meni i mojoj sestri bila učiteljica u ovoj školi. Samo su nam rekli da je šminka razlog svega. Rekli su nam da će zvati policiju i socijalnog radnika ako ne napustimo školu“, ističe ova devojčica.

Veliko poniženje za odličnu učenicu

Ipak, za sada se još uvek ništa nije promenilo, a Nejrina slika se i dalje ne nalazi na panou, ali je zato Nejrin otac pisao Ministarstvu obrazovanja TK kako bi ih upoznao sa ovom neobičnom, da ne kažemo, komičnom situacijom.

„Moja slika i dalje nije na panou, ništa se nije dogodilo. Moj otac je poslao dopis Ministarstvu obrazovanja TK i sada čekamo odgovor od njih. Svi mediji su objavili ovu priču. Nećemo sigurno na ovome stati. Škola se uopšte nije oglasila nakon medijskih natpisa, pa sada samo čekamo odgovor od Ministarstva obrazovanja“, ističe ova mlada devojka.

Za kraj, novinari su Nejru pitali kako se osećala u proteklih nekoliko dana, s obzirom na to da brojni učenici jedva čekaju fotografisanje za školski pano, a njoj je to bilo uskraćeno.

„Roditelji i ja nikako ne spavamo. Ovo je za mene veliko poniženje, jer sam i odličan učenik. Sada se osećam kao najlošiji učenik. Uskraćeno mi je puno pravo kao maturantici devetog razreda“, kaže na kraju kroz suze Nejra Bajrić za Source.ba portal.

Kako je matursko veče od noći za pamćenje postalo takmičenje u dominiranju

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

78 Shares
Share via
Copy link