Magazin Srbija

Pink izveštavao o pucnjavi na Kosovu koja se nikada nije dogodila

Sarapa, Pink
Foto: Printskrin/youtube

Vest o ovoj skandaloznoj, nebuloznoj i neodgovornoj laži je promakla većini onih koji se ne oslanjaju samo na režimske medije ali je pitanje šta je sa gledaocima koji nemaju kablovske kanale? Šta je sa gledaocima koji imaju pristup samo televizijama sa nacionalnom frekvencijom? Jer njima je početkom nedelje saopšteno sa Pinka da je na Kosovu počeo rat.

O ovom slučaju detaljno izveštava kosovski Radio Goraždevac u svojoj analizi pod nazivom „Kako je počeo još jedan kosovski oružani sukob na TV Pinku?“.

Sarapa saopštio da stižu ranjenici i da im se ne zna broj

Portal  podseća da su u posebnoj emisiji na TV Pinku posvećenoj odluci Kosova da implementira nova pravila u vezi sa ličnim dokumentima i tablicama, zbog čega je organizovana blokada na severu Kosova, navedene neistine poput toga da su u KC Kosovska Mitrovica primljene osobe ranjene u sukobima.

Naime, voditelj emisije na Pinku Predrag Sarapa pročitao je vest „da su prema rečima direktora KBC Kosovska Mitrovica Milana Ivanovića pristigli prvi ranjenici i da im se ne zna broj“, te „da je ovo uvod u početak oružanog sukoba“, prenosi Direktno a Goraždevac na ovo konstatuje:

-Netačno je da je te noći u nedelju 31.jula 2022 godine počeo oružani sukob Srba sa severa i Policije Kosova. Netačna je i tvrdnja da su u KBC Kosovska Mitrovica pristizali ranjeni u, kako je voditelj naglasio, nepoznatom broju. Da nema ranjenih potvrdio je direktor Zdravstvenog centra Kosovska Mitrovica Zlatan Elek preko provladinog portala Kosovo Onlajn.

Evo kako je tačno izgledalo izveštavanje Pinka o „oružanom teroru“, kako se izrazio Sarapa.

Netačno i ime direktora bolnice

Kao još jedan primer dezinformacija na TV Pink navodi se i to što je doktor Milan Ivanović predstavljen kao direktor KBC Kosovska Mitrovica, što nije tačno.

-Ovakav vid propagande i klasičnog spinovanja na nacionalnoj frekfenciji, pored pristunih tenzija na severu, dodatno je uznemirilo javnost a posebno stanovnike srpskih sredina na Kosovu. Pored ‘spektakla’ na Pinku, iste večeri, lažne vesti su se ređale na Twitter-u i ostalim društvenim mrežama. Lažnu vest da je došlo do okršaja Vojske Srbije i Policije Kosova, koja je kružila na društvenim mrežama, u saopštenju je demantovalo Ministarstvo odbrane Srbije, podsećaju sa portala  Goraždevac.

-Prethodno je policija navela da nema zvaničnih informacija o povređenim građana ili policijskih službenika, i pozvali su sve medije i građane da ne nasedaju na lažne vesti koje kako ističu destabilizuju situaciju i stvaraju paniku. Ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja je u međuvremenu održao konferenciju za medije sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem, na kojoj je saopštio da je 11 građana ‘povređeno’ od strane ‘ilegalnih naoružanih struktura’, te da je policija pokrenula istragu. Građani su prijavili maltretiranje i napade na albanske državljane koji su se zatekli u putu na Severu, navodeći da se radi o četiri slučaja, dok je na policiju, prema njihovim zvaničnim informacija pucano u četiri navrata, a čula se i jedna detonacija, piše u tekstu.

Izvor: Nova.rs

Čudo se dogodilo, REM nacionalne frekvencije dodelio Pinku, Prvoj, Hepiju i B92

Luftika redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

105 Shares
105 Shares
Share via
Copy link