Srbija Vesti

Čudo se dogodilo, REM nacionalne frekvencije dodelio Pinku, Prvoj, Hepiju i B92

rem
Foto: Miroslav Dragojević/Danas

Savet Regulatorne agencije za elektronke medije (REM) dodelio je televizijama Pink, Prva, Hepi i B92 nacionalne frekvencije,nezvanično saznaje N1, dok je za petu nacionalnu frekvecniju raspisan konkurs.

Za četiri televizijske frekvencije konkurisalo je 14 televizijskih kuća: Pink, Hepi, Nova S, N1, Prva, B92, TV Tanjug, Kurir TV, Kopernikus, TV K1, TV2, Vesti, BK i Una.

Za četiri radijske frekvencije konkurisalo je sedam radija: Radio S, Radio Balkan, Radio Neven, Nacionalni radio Puls Grocka, Play radio, Radio S i Hit Music FM.

Prvi konkurs za dodelu frekvencija za televizijsko i radio emitovanje raspisan je 2006. godine i tada je odlučeno da se dodeli pet televizijskih frekvencija za nacionalnu pokrivenost.

Tada su dozvole dobile B92, Pink, Fox (sada Prva), Avala i Hepi.

Televiziji Avala je oduzeta frekvencija 2012, dok su ostalim televizijama dozvole produžene do ove godine.

Za preostalu, petu dozvolu konkurs je raspisan dva puta 2013. ali nijedan od kandidata (TV Nova i TV Kopernikus) nije dobio dovoljan broj glasova.

Na konkurs 2018. su se prijavili Studio B, Kopernikus i BK Telekom, ali nisu ispunili potrebne uslove, dok u konkurs ove godine uopšte nije uvrštena peta frekvencija.

Izvor: N1

Uskršnji zec iz pakla se uključio uživo na TV Pink i produbio traume gledalaca

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

183 Shares
183 Shares
Share via
Copy link