Beograd Magazin

PINK kao Meka za teoretičare zavera: Pevačica ubeđuje ljude da je zemlja ravna ploča

Zemlja je ravna ploča

Teoretičari zavere svoje uporište i prozor u svet našli su na TV Pink.

Međutim, postoji tu jedan mali, malecni problemčić – to je televizija sa nacionalnom frekvencijom, koja bi trebalo da poštuje zakon, te da se bavi temama od javnog interesa, na objektivan i nepristrasan način. No, to je Pink i tu se priča o onome “kako bi trebalo” nažalost završava.

Umesto dokumentarnih, obrazovnih i kreativnih  sadržaja na Pinku su gledaoci bili u prilici da više od deset minuta slušaju o tome kako je zemlja ravna ploča.

To je tvrdila pevačica, izvesna Andreana Čekić.

Iako joj je Kija Kockar, znate onu stjuardesu što je pojurila za mužem u rijaliti, jer ju je prevario pred kamerama, pa mu otela svu slavu, zavrtela svest svim babama i dedama u Srbiji, postala pevačica i spisateljica, zvezda Pinka… E ta.

Iako joj je Kija, kao stjuardesa sa iskustvom, objašnjavala rutu aviona i nacrtala joj to, dokazujući da zemlja jeste okrugla, crnokosa pevačica nije se dala “prevariti”, pa je rešila da uzvrati crtežom.

Nacrtala je krug… Avion, kaže ona, kreće od gore, sa severa. Da bi on doleteo na neku južniju tačku, morao bi tokom celog leta da ima povijen nos ka dole!?!?! Molim lepo.

Zatim se dotakla gravitacije, koja zapravo, kako ona kaže ne postoji!

– U pitanju je “masa” koja pada na zemlju.

Kada je trebala da objasni zašto ta masa pada na zemlju, ostala je nedorečena, ali njen entuzijazam, samouverenost i ponos nisu izostali.

I, nakon svega toga, skoro dva miliona penzionera je, verovatno sa komšijama, a možda i unucima raspravljalo o tome da li je zemlja stvarno ravna ploča i da nas “neko tamo verovatno laže”.

Pretpostavili smo da ovakve emisije i Pink gledaju samo penzioneri. A nažalost, nismo u pravu.

Željko Mitrović ima ideju za novi biznis koji ugrožava živote

Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi već 10 godina. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

644 Shares
644 Shares
Share via
Copy link