Magazin Poznati

Bila je najlepše TV lice Srbije, a kada je kolima ubila čoveka njen život se iz korena promenio

Petra Cvijic, voditeljka
Foto: Vladislav Mitić

Petra Cvijić je godinama važila za jedno od najlepših TV lica na ovim prostorima, pa smo i teške vesti i informacije uspevali nekako lakše da „svarimo“, kada bi ih ona saopštavala u informativnim emisijama.

Međutim, jedan tragičan događaj od pre 10 godina promenio joj je život i prekinuo njenu voditeljsku karijeru.

Godinama je vodila „Dnevnik“ na javnom servisu, a nakon saobraćajne nesreće koja se dogodila u januaru 2012. godine Petru više nismo viđali na malim ekranima.

Uprkos pokušajima, nije uspela da izbegne kontakt sa pešakom

Naime, voditeljka je u Vodovodskoj ulici u beogradskom naselju Žarkovo udarila 73-godišnjeg Slobodana Bajića.

On je u brzini prelazio ulicu na pešačkom prelazu kako bi na suprotnoj strani ulice ušao u autobus GSP-a. Na mestu nesreće Slobodan je još uvek davao znake života i kolima Hitne pomoći prevezen je u Urgentni centar, piše Nova.

– Učinila sam sve što sam mogla, trznula volan udesno, pritisnula sirenu, kočila, ali, nažalost, nije bilo moguće da izbegnem kontakt. Zaustavila sam vozilo, istrčala i prišla čoveku. Ubrzo su se okupili ljudi, sećam se da je nas nekoliko razgovaralo sa njim.

Neka devojka mu je postavljala pitanja kako ne bi izgubio svest. Odgovarajući na pitanja rekao je svoje ime, gde živi, koliko ima unuka i kako se zovu, dao je broj telefona supruge. Bila sam pored njega sve do dolaska vozila hitne pomoći. Sećam se da su mi rekli da ne brinem, kako će sve biti u redu, seća se ona – rekla je Petra medijima.

Razumevanje porodice preminulog

Međutim, tokom večeri Slobodanu se stanje pogoršalo i podlegao je povredama.

– Dan nakon nesreće pronašla sam telefonski broj porodice Bajić. Gledala sam dugo u taj broj na papiru, verovatno su prošli sati pre nego što sam smogla snage da pozovem. Šta reći njegovoj porodici? Kakva će biti reakcija kada čuju da je sa druge strane vozač automobila?

Razgovarala sam sa Radovanom, sinom pokojnog Slobodana, i izjavila mu saučešće. Ne sećam se detaljno razgovora, ali znam da je prošao u korektnom tonu. Pitao me je kako se osećam, rekao da je i sam vozač, te da ima razumevanja, jer tako nešto može svakom da se dogodi – kazala je ona pre nekoliko godina za „Nedeljnik“.

Nakon njegove sahrane, kojoj nije želela da prisustvuje zbog pritiska medija i javnosti, Petra se povukla sa televizije.

– Molim vas, nemojte me ništa pitati. Ne znam ni šta bih rekla. Očajna sam – bilo je jedino što je Petra kazala za „Story“ na dan sahrane.

Sud presudio da Petra nije kriva

Ipak, medijska pažnja je bila usmerena na njena suđenja koja su usledila. U prvoj optužnici, koje je podiglo Prvo osnovno tužilaštvo protiv Petre stoji da je voditeljka udarila Slobodana na pešačkom prelazu.

Pretila joj je zatvorska kazna od 2 do 12 godina, a onda su usledile dve oslobađajuće presude Osnovnog suda.

Petra Cvijic, voditeljka
Foto: Vladislav Mitić

Međutim, 2014. godine Apelacioni sud u Beogradu ukinuo tu presudu i zatražio da se suđenje ponovi, ali i da se sprovede rekostrukcija događaja na licu mesta kako bi se utvrdilo pravo činjenično stanje.

Ceo proces je dugo trajao, a onda je 2016. godine, Apelacioni sud u Beogradu odlučio da Petra nije kriva, odnosno da brzina kojom se kretala nije bila nedozvoljena, kao i da tužena preminulog nije mogla da ga vidi od autobusa.

– Pustite me, predugo je trajala ova agonija i nisam spremna za bilo kakvu priču – rekla je bivša voditeljka „Večernjim novostima“ dve nedelje nakon ove odluke.

Optužbe da nije posećivala udovicu preminulog Bajića

Petra je godinama bila na meti dela javnosti koja ju je nazivala „ubicom“, ali nije želela da odgovara na optužbe.

– Eto, niko nije napisao da sam čim mi je bilo bolje svu snagu pokrenula da odem do supruge Bajića, gospođe Vasiljke… A, otišla sam, odnela joj dve ikone sa Ostroga: prikaz Svetog Vasilija i Bogorodice sa Isusom u naručju. Razgovarale smo, objašnjavala sam da nisam kriva, da je svakom ovakva nesreća mogla da se dogodi… da se osećam užasno.

Govorila sam da razumem njenu tragediju, zamolila je da ona razume mene i sve kroz šta prolazimo moja porodica i ja. Da, to je tragedija dve porodice: Bajića i Cvijića… Ne smem ni da vratim sećanje, a ono je tu, stalno je u glavi, i noć, i svaki čas, i svaki tren, kada su mi javili da su mi majku odvezli u užičku bolnicu, kada je čula da joj je ‘ćerka ubila pešaka’.

Moje sestre, a imam ih tri, nisu se smirivale, ni danas se ne smiruju od užasnih vesti i optužbi – kazala je voditeljka u februaru 2016. godine, da bi posle mesec dana odgovorila na optužbe kako udovicu Slobodana Bajića nikad nije posećivala.

– Zamerala mi je to što je nikada nisam posetila. Istog trenutka kada sam ugledala tekst, pozvala sam je i pitala mogu li da dođem. Otišla sam te večeri.

U razgovoru sa njom provela sam više od sat vremena. Zaista mi nije poznato zbog čega je svih ovih godina tvrdila da nisam dolazila – rekla je ona za „Nedeljnik“.

Medijske neistine o privatnom životu

Mnogo se spekulisalo o njenom privatnom životu, kao i tome da ima „jaka leđa“.

– Pogađale su me neistine koje su iznošene o mom imovnom stanju. Pisali su da sam bogata, pominjali desetine hiljada evra kojima sam navodno platila advokata.

U ovim smutnim vremenima, kada su ljudi spremni da i za mnogo manje novca orobe i opljačkaju ljude, neko je upirao prstom u mene i pravio potencijalnu metu – ispričala je Petra Cvijić.

Voditeljka je i pre nesreće isticala da je religiozna, a nakon toga u manastirima traži unutrašnji mir.

– Pokušavala sam i pokušavam da u hramovima naše vere nađem mir. Uporna sam da istrajem na tom putu. Mislim da je lekovit – kazala je pre više godina.

Petru godinama ne viđamo na malim ekranima, ali ona i dalje radi na RTS, u Informativnom programu.

Izvor: Nova

Voditeljka Nina Radulović kao promoter uništenja Srbije: Majdanpek je grad budućnosti (FOTO)

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
52 Shares
Share via
Copy link