penzioner-korona
Foto: Ilustracija
Koronavirus Magazin Srbija

Ne priznaje policijski čaš i zarazu, opušteno šeta po gradu, 4 puta prekršio zabranu

U Srbiji je od 17. marta uveden policijski čas kojim je apsolutno zabranjen izlazak na ulicu u urbanim sredinama svim licima starijim od 65 godina, a u seoskim sredinama starijim od 70 godina. Ta odluka ipak nije bila dovoljna da neke penzionere zadrži kod kuće.

Proteklih dana Štab za vanredne situacije u Gornjem Milanovcu više puta je apelovao na sugrađane da smanje socijalne kontakte i izlaske i da se ponašaju odgovorno i prema sebi i prema drugima.

Međutim, u poslednja 24 sata registrovana su dva kršenja zabrane kretanja u vreme policijskog časa, a jedan od prekršaja napravila je osoba starija od 65 godina i to ni manje ni više nego – četvrti put!

Kako saznaju “Novosti”, reč je o starijem sugrađaninu koji živi u centru grada i svi ga znaju. Policija je odlučila da mu progleda kroz prste, opomenula ga je jednom, drugi, pa i treći put.

Međutim kada su penzionera i sinoć zatekli na ulici, shvatili su da moraju da budu radikalniji, posebno što on nikakvo opravdanje nije imao za svoj postupak.

Jednostavno, izlazio je napolje da se prošeta.

– Licu je po kratkom postupku kod sudije za prekršaje sinoć izrečena kazna od 100.000 dinara. Drugo lice dobilo je kaznu od 50.000 dinara, s obzirom da je ovu meru prekršilo prvi put – saopštili su iz Štaba za vanredne situacije.

Predsednik opštine Dejan Kovačević zamolio je još jednom sve građane da se pridržavaju propisanih mera, a posebno je skrenuo pažnju mlađim sugrađanima da nema okupljanja na javnim mestima, parkovima ili sportskim terenima.

Prema njegovim rečima, ovakva okupljanja biće strogo kažnjavana, a policija će u narednim danima pojačati kontrolu.

Krenuo sam samo do pošte po novac, kada me policija strpala u auto i vratila kući

BONUS VIDEO

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku

94 Shares
Share via
Copy link