Magazin

Nakon 30 sekundi ovog snimka shvatićete zašto se Srbiji crno piše (VIDEO)

Vozač kamiona IT stručnjak
Foto: Screenshot/Twitter

Loši ekonomski uslovi, nizak životni standard i nedostatak posla i budućnosti, osnovni su razlozi zbog kojih Srbiju godišnje napusti više desetina hiljada ljudi.

Po pravilu, najviše odlaze mladi i obrazovani, pa i ljudi u srednjim godinama, koji žele da obezbede bolju budućnost porodici, a sudeći po objavi na Tviteru na ovaj potez su počeli da se odlučuju i – penzioneri, koji u trećem dobu započinju život na drugom kontinentu!

Na ovoj društvenoj mreži osvanuo je snimak pod nazivom „A new beginning in the US“, koji je u međuvremenu postao viralan, u kojem čovek u godinama vozi kamion.

Majstora za volanom kroz prozor kamiona novinar pita „Šta je vaša strast?“, a on odgovara „IT, ja sam inženjer informacionih tehnologija.“, prenosi Nova.

Na to novinar kaže, „Dobro, a koliko dugo vozite kamion?“ „Četiri meseca. Ja sam u penziji, moj sin živi u Americi i ja sam došao u Ameriku da živim sa svojim sinom. Ovo je novi život, novi početak!“ Novinar ga je onda pitao odakle je i čovek je odgovorio: „Ja sam iz Srbije.“

Nismo uspeli da pronađemo kako se zove srpski penzioner, IT kamiondžija iz Amerike, a tviteraš koji je podelio snimak napisao je komentar: „Zašto Srbiji nema spasa u 30 sekundi. Nama ostadoše kljunovi i grkljani, za USA ode batak i belo meso.“

Komentara na snimak ima i puni su gorčine i snimaka drugih emigranata.

„Ahaha, ovako ću i ja, kao dipl. ecc u pemziji, samo da mlađi junior diplomira. Volan u ruke, pustim mjuzu i Luizijano ete me“, napisao je jedna tviteraš.

„U Srbiji su ovakvi otpisani“, prokomentarisala je druga korisnica ove društvene mreže.

Izvor: Nova

Bosanac otišao na rad u Nemačku, pa poludeo zbog poruke gazdarice kako da koristi peškire i wc (VIDEO)

Luftika #

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • “Srbija” je širok pojam a i “Srbin” je širok pojam. Ima raznih Srba a ima i raznih delova Srbije. Kako kome zapadne. Nije ni u Americi svima život marmelada.

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link