Magazin

Pentagon objavio tajne snimke: Snimci su pravi, i da, na njima je NLO (VIDEO)

Tri snimka u kojima se američki vojni avioni F/A-18 „horneti“ u vazduhu susreću sa neidentifikovanim letećim objektima američka mornarica je podelila onlajn, skinuvši prethodno oznaku poverljivosti.

Snimci, koje su napravili američki mornarički piloti, pokazuju misteriozne letelice bez krila kako putuju hipersoničnim brzinama bez ikakvog vidljivog izvora pogona.

Pentagon je naveo da su snimci objavljeni kako bi se razrešile nedoumice u javnosti o tome da li su video-materijali koje su mediji i neke organizacije objavljivali ranijih godina autentični.

„Nakon detaljne istrage, ministarstvo odbrane utvrdilo je da objavljivanje ovih snimaka ne otkriva nikakve osetljive sposobnosti i sisteme, niti bi moglo da utiče na buduće vojne istrage o neidentifikovanih vazdušnim fenomenima”, navodi se u saopštenju.

Tri video-snimka pokazuju šta su piloti videli tokom trening letova 2004. i 2015. godine. Dva snimka je objavio Njujork tajms 2017. godine, dok je treći u javnost dospeo preko privatne medijske i naučne organizacije “To the Stars Academy of Arts and Science”.

Priznanje Pentagona dodatno daje na legitimnosti snimcima i sasvim sigurno će pojačati spekulacije o tome da li je čovečanstvo u skorijoj budućnosti došlo u kontakt sa vanzemaljcima, piše Gardijan, a prenosi RTS.

Američke vlasti su se prethodnih godina zanimale za susrete sa NLO, posebno u periodu od 2007. do 2012. godine kada je Pentagon pokrenuo svoj Program identifikacije naprednih vazdušnih pretnji, koji je predvodio demokratski senator Hari Rid.

Rid je, po objavljivanju sinoćnjeg saopštenja Pentagona, rekao da su tri snimka tek delić onoga što postoji.

„SAD moraju da ozbiljno i naučno prouče ovo pitanje i razmotre sve potencijalne pretnje po nacionalnu bezbednost”, naveo je Rid.

Objavljeni video-snimci, međutim, nisu doprineli rasvetljavanju misterije o postojanju vanzemaljaca, o čemu bruje teoretičari zavera. Sva je prilika da su u pitanju špijunske letelice koje SAD analitičari jednostavno nisu uspeli da prepoznaju.

Francuski naučnici imaju siguran dokaz da su vanzemaljci posećivali Zemlju

Čitajte Luftiku na Google vestima

170 Shares
170 Shares
Share via
Copy link