Koronavirus Svet

Peking zatvara škole i univerzitete, građani pozvani da ne napuštaju grad

peking-skole-kina

Peking će ponovo zatvoriti sve škole i univerzitete nakon što su u gradu ponovo registrovani slučajevi kovida-19, objavljeno je iz kabinet gradonačelnika, uz poziv stanovnicima da ne napuštaju grad.

Grad je pokrenuo testiranje desetine hiljada stanovnika nakon otkrića 106 novih slučajeva zaraze korona virusom, povezanih sa velikom pijacom svežih proizvoda.

Nove mere su šok za stanovnike Pekinga, jer se činilo da je virus gotovo iskorenjen u Kini nakon karantina i masovnog testiranja, piše AFP.

Gradske vlasti su zatražile od stanovnika da izbegavaju putovanja van grada koja nisu neophodna, a stanovnicima pogođenih područja koja predstavljaju “umeren ili visok rizik” zabranjeno je da napuštaju grad.

Svako ko zaista mora da putuje iz Pekinga mora da ispuni sertifikat kojim potvrđuje da je na testiranju koje je obavljeno u poslednjih sedam dana bio negativan.

Vlasti su u poslednje vreme ublažile restrikcije zbog poboljšanja situacije, pošto je samo dvoje mrtvih od kovida-19 zabeleženo od polovine aprila.

Ministarstvo zdravlja izvestilo je u utorak o novih 27 slučajeva u Pekingu.

U Pekingu korona ponovo bukti, masovna testiranja u toku

Izvor: Fonet

PARTNERI SAJTA


Share via
Copy link