Novi Sad Vesti

Pas ubijen na monstruozan način pronađen u kanalu kod Rumenke

pas-sapa

Leš psa pronađen je u kanalu kod Rumenke. Na osnovu fotografija koje je objavilo Udruženje za zaštitu životinja Novi Sad – SPANS, vidi se da je pas ubijen na svirep način.

Psu su trakom oblepljena usta i stegnut vrat, nakon čega je bačen u kanal, gde su ga u subotu pronašli novosadski aktivisti za zaštitu životinja, piše 021.

Kako je saopštio SPANS, policija je obavila uviđaj, a tužilac je okarakterisao delo iz člana 269 Krivičnog zakonika, koji se odnosi na ubijanje i zlostavljanje životinja.

“Obavestili smo i Zoohigijenu koja je odnela telo. Veterinarska inspekcija je obaveštena. Dalje je sve na institucijama. Mi smo uradili sve što smo mogli. Čip nije imao. Molimo sve, ako prepoznaju psa i znaju nešto o njemu da nam se jave”, navodi se u objavi SPANS-a, u kojoj su postavljene i uznemirujuće fotografije.

Dodaju da je u pitanju štene od šest-sedam meseci.

“Ko je ovo uradio? Kada vidite ovako nešto imate milion pitanja i malo odgovora. Zabolela nas je i ogrlica oko njegovog vrata. Ogrlica tanka, šteneća, verovatno njegova prva, ali i poslednja. Da li su mu ovo uradili ljudi kojima je verovao, jer je mislio da je i on njihov koliko su oni bili njegovi ili je ovo zlodelo nasumičnog ubice kome je potpao pod ruke? Voleli bismo da svi kao društvo dobijemo odgovore i da počinilac bude kažnjen. Za ovo u našem zakonu nema adekvatne kazne, ali željni smo pravde”, poručuju aktivisti.

Poručuju da ovoj nedužnoj bebi više niko ne može da pomogne i da je mala uteha to što su uradili sve što je bilo u njihovoj moći, da nije samo nestao u hladnoj vodi kao da nikada nije ni postojao.

“Krvično delo ubistvo i zlostavljanje životinja prijavljuje se policiji i veterinarskoj inspekciji. Pozovite se na član 269 Krivičnog zakonika, jer je dužnost svakog građana da prijavi zločin. Žrtvama dugujemo makar toliko”, zaključuju oni.

U “azilu” u Požegi 687 pasa uhvaćeno, 126 uginulo, 454 ubijeno – za godinu dana!

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link