Ljubimci

Pas Lulu testamentom nasledio 5.000.000 dolara

Jedan američki biznismen iz Nešvila toliko je voleo svoju kerušu border kolija Lulu, da joj je testamentom ostavio pet miliona dolara.

Osmogodišnja Lulu je pripadala biznismenu Bilu Dorisu, a pošto je on često putovao, o Lulu je brinula njegova 88-godišnja prijateljica Marta Barton.

Krajem prošle godine 84-godišnji Doris je preminuo, a psa je preuzela gospođa Barton. Međutim, ona neće morati da troši sopstveni novac kako bi negovala psa jer je pokojni vlasnik u svom testamentu ostavio pet miliona dolara za svoju ljubimicu.

“Pet miliona dolara biće prebačeno u fond koji će biti osnovan posle moje smrti za brigu o mom psu Lulu, ženki border kolija”, stoji u testamentu Dorisa, sa detaljnim uputstvima u koju svrhu će biti trošen novac za zadovoljenje svih potreba psa.

“Mnogo je voleo tog psa”, naglašava Barton u izjavi za Kanal 5. “Iskreno, ne znam šta da mislim o tome što je ostavio toliko novca, ali zaista je mnogo voleo Lulu”.

Kako stoji u testamentu, Lulu neće moći da troši novac kako želi, jer se navodi da će “gospođi Barton biti nadoknađeni razumni mesečni troškovi”. O novcu koji je namenjen za negu Lulu brinuće nadzornik fonda koji će odobriti i nadoknaditi gospođi Barton sve troškove, prenosi 021.

Gospođa Barton smatra da ona i Lulu nemaju šanse da potroše tih pet miliona dolara, ali kako je priznala u izjavi za Kanal 5, „želela bih da pokušam“. Trenutno nije poznato šta će biti sa preostalim novcem kada i Lulu napusti ovaj svet.

Dan kada Nepalci slave pse i zahvaljuju im se za prijateljstvo (FOTO)

Avatar

Bojana Savić

Zaštitnica šuma i živog sveta u njima. Neprijatelj bahatih, pohlepnih, moćnih. Naturam expellas furca, tamen usque recurret!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link