Magazin

Majkača umorna od borbe za parking izdala opomenu pred lomljenje obe ruke, noge i rebara (FOTO)

brisači
Foto: Shutterstock

Može naš narod da trpi zlostavljanje političara, laži i obmane na svakom koraku, međunarodne sankcije, inflaciju i ratove, ali kada dođe do nedostatka parking mesta u kraju u kom živi, e tu već dolazi do opasnosti od nuklearne katastrofe.

Šalu na stranu, ali u jednom beogradskom naselju na više ulaza stambenih zgrada se pojavila istovetna preteća poruka nepoznatom čoveku koji jednoj komšinici uporno podiže brisače na automobilu.

Koliko je toj komšinici „prekipelo“ najbolje govori sadržina poruke u kojoj se između ostalog preti lomljenjem „obe ruke, obe noge, rebara, ključne i vilične kosti“ onome koga uhvati da joj je još jednom podigao brisače na „propisno parkiranom autu“.

„Progutaće ga mrak, odvešće ga, izlupati k’o vola i baciti negdje usput. Neće mu ni policija pomoći. I ne, ovo nije dokaz uzročno-posledične veze između mog upozorenja i radnje izvršenja krivičnog dela. Ja ću u tom slučaju samo biti osumnjičena, dokaza za podizanje optužnice biti neće, još će morati platiti troškove postupka“, stoji između ostalog u prilično bizarnoj poruci.

Na kraju, ona je ostavila svoje ime i prezime i adresu na kojoj stanuje kako bi komšiluk mogao u bilo koje doba dana ili noći da je lepo zamoli da preparkira svoj automobil.

„Nadam se da ste me ozbiljno shvatili“, napisala je na kraju pored svog potpisa.

Srećan je onaj ko ne muči muku sa svojim komšijama, a primeri i razlozi narušenih odnosa mogu biti najrazličitiji. Ipak, ova vrsta javnog rešavanja problema uz preteće pismo čini se da nije zabeležena po beogradskim krajevima, iako su se bez sumnje problemi ove vrste i ranije rešavali lomljenjem delova tela.

Ovo isprovocirano divljaštvo čovek više ne može ni da osuđuje, a naročito da se zbog njega čudi, jer je agresija središnja mera kojom se ovde već decenijama regulišu društveni odnosi. Više ne važi čak ni ona da „najjači samo opstaju“, već smo odavno prešli granicu i došli do saznanja da u ovom društvu opstaju samo najluđi.

Pa ako je već tako, neka u narodu gladnom agresije i zvanično započnu igre ludih.

Fini komšiluk solitera na Voždovcu: Poštovani narkomani, molimo vas da ne bacate špriceve kroz prozor

Reklama

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

143 Shares
143 Shares
Share via
Copy link