Beograd Vesti

Park na Slaviji postaje kompleks od 8 spratova i 9.000 kvadrata, “Ne davimo Beograd” poziva na borbu

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić nema nameru da Beograd i Beograđane ostavi na miru već planira novo uništavanje zelenih površina u korist famoznih stambeno-poslovnih kompleksa. Čovek kao da se rodio da sliva beton na sve zeleno što diše i služi deci iz najužeg centra grada kao igralište.

Sada su se gradske vlasti nameračile na parkić pored trga Slavija, na „Mitićevu rupu“, koja se nalazi na potezu između Beogradske, ulice Kralja Milana, Njegoševe i Svetozara Markovića. Planira se izgradnja više od 6.000 kvadrata poslovnog i 3.000 kvadrata stambenog prostora sa planiranom visinom od osam spratova.

Ovu informaciju je obelodanila Inicijativa Ne davimo Beograd na svom Fejsbuk profilu, te pozivaju građane da se i oni uključe u odbranu parka.

– Gradska vlast planira da Beograđane ostavi bez još jedne zelene površine i da park na Slaviji, pretvori u novo gradilište. Od juče je na ranom javnom uvidu plan za “Mitićevu rupu” koji obuhvata kvart između Beogradske, Kralja Milana, Svetozara Markovića i Njegoševe. Ovim planom postojeći park na ovoj lokaciji će zameniti veliki stambeno komercijalni objekat sa više od 6000 kvadrata za komercijalne delatnosti i više od 3000 kvadrata novog stambenog prostora. Planirana visina novih objekata je 8 spratova – piše u saopštenju.

Gradska vlast planira da Beograđane ostavi bez još jedne zelene površine i da park na Slaviji, pretvori u novo…

Posted by Ne davimo Beograd on Monday, March 15, 2021

Inicijativa je pokrenula peticiju protiv izgradnje, a navode da su ovaj i slični planovi namenjeni smanjenju kvaliteta života u glavnom gradu.

– Smatramo da će ovim planom kvalitet života u ovom delu Beograda biti dodatno smanjen, i da će predloženo rešenje doneti veće zagađenje i gužve u ovom već opterećenom delu grada.
Ovaj plan je još jedan pokazatelj da trenutna gradska administracija nema nameru da odgovori na potrebe i želje građana i građanki Beograda, već nastavlja da pogoduje samo investitorima – ocenjuju iz Inicijative.

Pozivaju građane u zajednički front.

– Ne davimo Beograd će kao i do sada podneti primedbe na ovaj plan i pokrenuti sve dostupne pravne procese, a ovim putem poziva sve zainteresovane da nam se jave ukoliko žele da se već sada uključe i pomognu oko borbe protiv ovog plana – zaključuje se u njihovom saopštenju za javnost.

Zainteresovani građani koji žele detaljnije informacije i koji žele da se pridruže u borbi za očuvanje parka pozvani su da pišu Inicijativi na vracar@nedavimobeograd.rs.

Postoji i onlajn peticija protiv izgradnje koju možete potpisati.

Bespoštedna seča drveća u Nacionalnom parku Fruška gora (VIDEO)

 

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

929 Shares
929 Shares
Share via
Copy link