Magazin

Rimski papa upoznao Spajdermena, dečko u kostimu je pravi pravcati superheroj

spajdermen
Creator: Divisione Produzione Fotografica Copyright: Vatican Media

Čovek pauk, superheroj i strip junak, rukovao se u sredu sa papom Franjom što je privuklo veliku pažnju prisutnih vernika, naročito oduševljene dece. Dolazak Spajdermena u Apostolsku palatu gotovo da je zasenio prisustvo pape među okupljenima.

Spajdermen je napravio nekoliko selfija sa obožavaocima dok je strpljivo čekao svoj red da se rukuje sa poglavarom katoličke crkve, a tom prilikom mu je poklonio i masku Spajdermena koju više ne nosi.

Pope Francis during his weekly General Audience
Foto: Creator: GIUSEPPE LAMI, GIUSEPPE LAMI
Credit: EPA

 

U kostimu se zapravo nalazio 28-ogodišnji Italijan Matia Vilardita, mladić zaposlen u luci u Liguriji, na severozapadu Italije. On već nekoliko godina radi i kao volonter obilazeći bolnice odeven u Spajdermena kako bi na taj način pokušao da oboleloj deci vrati osmeh na lica.

spiderman 1
Printscreen

Matia zbog toga svakoga dana naporno trenira, kako bi što verodostojnije odigrao svoju ulogu superheroja. Ovaj humani momak je i sam u detinjstvu dosta vremena proveo po bolnicama zbog urođene bolesti. Početkom ove godine, Matia Vilardita dobio je visoko odlikovanje od strane predsednika Italije zbog svog nesebičnog pomaganja drugima, prenosi 24sata.hr.

Superheroji u društvu medicinara na novom novosadskom muralu

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

17 Shares
Share via
Copy link