Magazin Srbija

Kome preti Palma dok se Jurić i Stefanović dobacuju ko je kome šta rekao?

palma-dragan-markovic
Foto: Fonet

Kada će se tužilaštvo oglasiti o ‘slučaju Palma’ i zašto o tome preko plota raspravljaju vojni ministar Nebojša Stefanović i Igor Jurić?

Igor Jurić, aktivista i osnivač fondacije „Tijana Jurić“ izjavio je pre dva dana u Utisku nedelje da je bivšem ministru policije, a sada odbrane, Nebojši Stefanoviću otkrio ime političara koji se bavi podvođenjem maloletnica, a da mu je ministar navodno rekao „da jeste nešto čuo, da nije siguran za njega, ali da zna za jednog drugog“.

Ni ova izjava, zbog koje je na trenutak nastao muk u studiju, ali ni zaprepašćenje javnosti, pogotovu na društvenim mrežama, nisu bili dovoljni da nateraju Više javno tužilaštvo u Beogradu da se oglasi.

„Ćutim i ne postojim“, oprobani recept koji godinama unazad sprovodi prva tužiteljka Srbije Zagorka Dolovac, čini se da se odavno prelio i na druga tužilaštva u zemlji kada god je neka afera, u kojoj su akteri ljudi na vlasti.

Već dva dana, u medijima traje „obračun“ između osnivača fondacije „Tijana Jurić“ Igora Jurića sa jedne strane, i bivšeg ministra policije Nebojše Stefanovića odnosno bivšeg načelnika UKP Dejana Kovačevića, sa druge strane.

Jurić je prvo izjavio da je Stefanoviću i Kovačeviću rekao ime političara-pedofila na sastanku koji su njih trojica imali, da bi u nedelju prvo načelnik, a onda i ministar, to demantovali.

Jurić je potom u nedelju uveče gostovao u Utisku nedelje, gde je između ostalog ponovio tvrdu da je njima dvojica rekao ime političara-pedofila, ali i dodao da je Stefanović njemu rekao da „zna za jednog drugog“.

„Kazao mi je da jeste nešto čuo, da nije bio siguran za njega – ali da zna za jednog drugog“, kazao je Jurić nakon čega je na trenutak nastala tišina.

igor-juric-utisak-nedelje
Foto:Ivan Dinić/Nova S

Stefanović se juče ujutru odmah našao u jutarnjem programu TV Pink, gde je ponovio da Jurić ne govori istinu, a već danas i na TV Prva, gde je pozvao Jurića da „ukoliko ima dokaze da je neko od političara pedofil, da te dokaze ili bar ime žrtve, predoči tužilaštvu“.

I dok Jurić priča jedno, ponavljajući da traži pre svega garancije za zaštitu žrtava, a Stefanović drugo, Više javno tužilaštvo u Beogradu ne reaguje, makar ne zvanično.

Naime, dok se javnost svrstava na jednu, odnosno drugu stranu, pitajući se „gde mi to živimo, i da li su naša deca uopšte sigurna“, tužilaštvo se ne oglašava, iako je to dužno da uradi.

Više javno tužilaštv u Beogradu ne odgovara na novinarska pitanja da li će reagovati na navode Igora Jurića.

zagorka-dolovac
Foto: N1/Medija centar Beograd

Tužilaštvo ćuti i na otvorenu pretnju lidera Jedinstvene Srbije i prvog čoveka Jagodine Dragana Markovića Palme, koju je uputio vlasti tokom televizijskog gostovanja, tvrdeći da on „zna mnogo više o njima“ i aludirajući da bi mogao da otkrije „ko je bio u kolima kada je poginula jedna osoba“, prenosi Nova.rs.

U međuvremenu, Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti (UZUZ) saopštilo je da je danas podnelo krivičnu prijavu Republičkom javnom tužiocu Zagorki Dolovac zbog izjave lidera stranke Jedinstvena Srbija Dragana Markovića na televiziji Happy.

Kako je obrazloženo, Marković je govorio da poseduje saznanja o izvesnoj saobraćajnoj nezgodi u kojoj je stradalo određeno lice, pa je, budući da na osnovu izjave postoji mogućnost da se radi o krivičnom delu, potrebno da ga sasluša Dolovac lično, ili preko javnog tužioca, kako bi se ispitalo da li ima osnova za pokretanje krivičnog postupka.

Izjava Markovića delovala je kao da ima i izvestan preteći ton prema izgleda nekom visoko pozicioniranom javnom funkcioneru, pa bi tužilaštvo svakako saslušanjem trebalo da utvrdi da li postoje elementi i još nekog krivičnog dela, konstatovalo je to udruženje građana.

Zajedno sa Timom “Kreni – Promeni”, UZUZ pokrenulo je i peticiju kojom se zahteva od Dolovac da izda u skladu sa zakonom predviđenom nadležnošću opšte obavezno uputstvo u kojem nalaže postupajaćem tužiocu da ispita navode o krivičnim delima vezanim za zlostavljanje, ucenjivanje i podvođenje žena i maloletnica u Jagodini, kao i da se obavi obezbeđivanje dokaza saslušavanjem svedoka i oštećenih, prenosi FoNet.

Jurić je rekao ime političara pedofila Nebojši Stefanoviću i načelniku UKP-a, informacija vredna ucene

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


Share via
Copy link