Beograd Magazin

Pacijenta na nosilima vukli kroz sneg do bolnice u Pančevu, niko prilaz nije očistio

1639347426-Screenshot_2
Foto: Printscreen/Facebook/Marinika Tepić

Užasavajuća slika sinoć je stigla iz Pančeva. Građani s pravom pozivaju na odgovornost institucija. To je uradila i Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić koja je objavila je na svom Fejsbuk profilu uznemirujuću fotografiju ispred Opšte bolnice u Pančevu.

Iako je ministar Toma Mona sa terena izveštavao i rekao da saobraćaj funkcioniše bez zastoja, automobil mu se kasnije zaglavio u snegu. Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, pak, poručio je kako su putari spremni i u pripravnosti, a sneg je izazvao opšti kolaps u Beogradu.

Vlast je nesposobna da se suprotstavi i snegu, a posledice nepostupanja i zanemarivanja od strane nadležnih grada Beograda najjasnije su se videle u Pančevu uz tužni prizor koji je stvorio bes među građanima.

Operisani od stida i obraza…

Sneg je nadležne i ove godine, usred decembra „zatekao“, pa je čitava Srbija ostala paralisana.

U mnogim gradovima nema struje, u Ivanjici je proglašena vanredna situacija, u Beogradu je padalo drveće, različiti delovi grada su potpuno blokirani, a prizor koji je zabeležen sinoć u Pančevu u isto vreme izaziva i tugu i bes.

Na fotografiji koju je objavila Tepić vidi se ulaz u prijemno odeljenje bolnice u Pančevu koja pokriva 200.000 ljudi. A na fotografiji dvoje zaposlenih pokušava da po snegu izgura nosila na kojima se nalazi pacijent…

– Jel se i zbog ovog jedeš iznutra, Vučiću!? Ulaz u prijemno odeljenje bolnice u Pančevu koja pokriva 200.000 ljudi. Ni lopate da očiste prilaz da im pacijenti ne padaju sa nosila u sneg. Važno da je tvoj direktor Ovuka morao da izvlači i lekare sa dežurstva da dođu da ti kliču – napisala je Tepić u opisu fotografije.

Potpredsednica SSP je još 2019. godine objavila da je Slobodan Ovuka, direktor Bolnice u Pančevu, jurio zaposlene da dočekaju Vučića u Pančevu, odakle se kretalo u kontramitinge.

Naime, ona je tad imala fotrografiju poruke koju je Ovuka slao članovima Saveta za zdravstvo, a u kojoj ih je obavestio da otkazuje akcije preventivnih pregleda, jer u posetu dolazi Aleksandar Vučić.

– Prioritet saveta je dolazak predsednika – napisao je Ovuka tada.

Podsetimo, sneg je sinoć napravio potpuni kolaps u Beogradu i gradovima širom Srbije. U većem delu zemlje i dalje pada sneg, temperature su oko nule, a zbog obilnih snežnih padavina saobraćaj je otežan. Skoro 3.000 potrošača u Zlatiborskom okrugu je bez struje, a isti problemi prisutni su i u Moravičkom okrugu i Studenici.

Nakon što su prve ozbiljnije snežne padavine zahvatile Srbiju, bilans nakon celog dana su zaglavljeni automobili, polomljeno drveće, pokidani dalekovodi, polomljene bandere…

Izvor: Nova.rs

U laži su kratke noge, Goran Vesić samo što ne hoda na guzovima

Stefan Savkić

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


183 Shares
183 Shares
Share via
Copy link