Magazin Putovanja

Neobični pab nudi sjajno pivo i pečenje, a nalazi se unutar zapuštenog javnog toaleta (FOTO)

pab javni wc london
Foto: Printskrin Google maps

Ako se ikada zateknete u severnom Londonu pa prođete kroz Totenhem, možda ćete primetiti nešto neobično. Pored istorijskog spomenika Totenhem Haj Kros iz 17. veka na nalazi se mali pab sa veoma malom baštom pored.

Iz daljine skoro da izgleda kao mala pivska oaza u suvoj pustinji od betona i cementa. Ali kada se približite, primetite nešto još čudnije – dva natpisa sa obe strane zgrade, na jednom piše „Dame“, a na drugom „Gospoda“.

To je zato što je pre 100 godina, kada je struktura prvi put izgrađena, to bio javni toalet. U stvari, zgrada je i dalje služila kao javni toalet sve do pre samo nekoliko godina, pružajući olakšanje hiljadama fudbalskih navijača koji su se okupljali nedeljno oko obližnje stanice metroa Seven Sisters, koji bi se uputili ka ili od stadiona Totenhem Hotspur.

Poslednjih godina javni toalet je zatvoren i začepljen daskama. Međutim, zgrada je dobila novi život kada je renovirana i pretvorena u „mikropab“ 2018. Dobila je odgovarajući naziv „The High Cross“.

Dok estetski spolja još uvek izgleda kao javni toalet, iznutra je potpuno preuređen. Toaleti i pisoari su uklonjeni, a zidovi su dobili novu sjajnu belu boju.

Zid koji razdvaja muške toalete od ženskih je probijen i postavljene su nove drvene podne daske, a u unutrašnjost je ugrađena mala šipka. Još uvek postoje dva odvojena ulaza u ovaj udoban objekat. U prošlosti, jedan je bio ulaz u muški toalet, a jedan bi bio za ženski toalet.

pab javni wc london 2
Foto: Printscreen Google maps

Dostupno je nekoliko zanatskih piva, uključujući neka koja se proizvode lokalno u londonskim pivarama.

Pub takođe nudi svojim kupcima široku lepezu hrane kuvane u sopstvenoj mini-kuhinji, od hamburgera i pita do ukusnih odrezaka i finog nedeljnog pečenja. Pub takođe nudi niz veganskih i vegetarijanskih opcija, kao i bezalkoholna piva. Kupcima se, međutim, savetuje da rezervišu sto unapred jer je broj mesta ograničen.

I, možda iz poštovanja prema istorijskom karakteru zgrade, pab je takođe ostavio dovoljno mesta za toalet. Visoko je i rangiran prema ocenama na Guglu i sličnim platformama.

Izvor: Telegraf biznis

Najbolja supruga na svetu suprugu izgradila pab u dvorištu njihove kuće (FOTO)

Ekipa Luftike

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

10 Shares
Share via
Copy link