Magazin Svet

Ovaj grad je proglašen za najatraktivniji u Evropi, prestigao neprikosnoveni Amsterdam

London najatraktivniji grad u Evropi
Foto: Pixabay/liushuquan

Amsterdam, evropska „prestonica greha“, ali i kulture i umetnosti, po prvi put u poslednjih šest godina više nije na vodećem mestu, kao najatraktivniji grad za ulaganje u hotele.

Glavni grad Holandije poznat je kao turistička meka, a sa „trona“ atraktivnosti za hotelska ulaganja „svgao“ ga je London, pokazalo je istraživanje Deloite-a.

Lideri ugostiteljske industrije i investitori rangirali su glavni grad Velike Britanije kao top odredište, a Lisabon je na drugom mestu.

Amsterdam je pao na treće mesto – prvi put da nije na prvom mestu od 2017. godine, piše B92.

Gotovo tri četvrtine ispitanika (73 odsto) izjavilo je da su optimistični u pogledu dugoročne budućnosti britanskog hotelskog tržišta, što je porast u odnosu na 66 odsto prošle godine.

– Umirujuće je videti da se London ponovno penje na lestvici, a možda i nije iznenađujuće videti otvaranje novih hotela, s obzirom na to da je glavni grad Velike Britanije takođe središte turizma – izjavio je menadžer ugostiteljstva u Deloiteu, Andreas Skriven, a potom dodao:

– Kako bi London i dalje ostao privlačan hotelskim ulagačima, industrija će morati da se pozabavi zabrinutošću oko mogućnosti podsticanja cena u svetlu inflatornih pritisaka.

Izvor: B92

Lista najboljih primorskih gradova na svetu: Herceg Novi iza Splita, a ispred Amsterdama

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link