Magazin Putovanja

Srpska Kopakabana je omiljeno kupalište Zrenjaninaca i nalazi se na samo sat vremena od Novog Sada

peskara
Printscreen

Zrenjanin dve decenije ne zna za pijaću vodu, ali i pored problema sa vodosnabdevanjem čiste vode za piće stanovnici ovog grada imaju omiljeno kupalište gde se u vrelim letnjim mesecima mogu rashladiti i opustiti.

Peskara je gradsko kupalište u Zrenjaninu. Reč je o tri jezera koja su nastala usled dugogodišnje eksploatacije peska, i po tome je ova plaža dobila ime, piše 021.rs.

„Srpska Kopakabana“, kako je ovaj kraj od milošte nazvan, ima idealnu plažu za kratak odmor. Kada vam je dosta kupanja, zanimaciju možete naći pecanjem u šaranskom reviru „Čepel“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Radio Televizija Santos (@rtvsantos)

Peskara je godinama omiljeno mesto za kupanje i rekreaciju kako Zrenjaninaca, tako i ljudi iz okolnih mesta.

Pohodom iz Novog Sada izađete na put za Zrenjanin, imate svega nekoliko skretanja nakon zrenjaninskog „Biga“ i tamo ste za manje od sat vremena.

Sam ulaz na kupalište je besplatan, a tokom sezone prisutna je i spasilačka služba, tako da se ne plašite ukoliko niste sjajni plivači. Tu su i ugostiteljski objekti, u kojima se možete osvežiti i potražiti sklonište od sunca.

Zbog prirodno čiste vode i atraktivne lokacije, dugi niz godina građani ih koriste za kupanje i rekreaciju, a 2007. godine počelo je plansko uređenje prostora oko najvećeg jezera i privođenje nameni kao gradskog kupališta.

Ukoliko niste ljubitelji gužvi ovo nije najidealnije mesto za vas jer na plaži može da bude i nekoliko hiljada kupača. Nasuprot tome, zasigurno vredi videti lepi zalazak sunca koji to može nadomestiti.

Do „Peskare“ se lako stiže gradskim ulicama koje vode ka prigradskom naselju Mužlja, a na jezerima se završavaju ulice Mostarska, 9. maja i Tot Ištvana. Iz centra grada do „Peskare“ se može stići ulicama kroz naselja „Berbersko“, „Bagljaš“ ili „Šećerana“, potom ulicom Radnoti Mikloša do neke od prethodno navedenih ulica. Svi prilazi kupalištu su asfaltirani, sa dovoljno prostora za parkiranje motornih vozila.

Peskara je pravi biser Zrenjanina i meka za mnogobrojne turiste.

Kupalište u Bosni i Hercegovini zvanično među 15 najlepših na svetu (FOTO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link