Magazin Srbija

“Ovih 30 € izgleda još bednije nego što zvuči”

Više od milion građana uputilo je preko e-uprave zahtev za dobijanje pomoći u iznosu od 30 evra samo nekoliko sati od početka prijavljivanja. Ovaj iznos je polovina onoga što je država spremila građanima kao vid, pazi sad, podrške u borbi sa pandemijom. Prvi deo pomoći će biti isplaćen u maju, a građani će dobiti isti iznos i u novembru ove godine.

Nema sumnje da će građani moći da planiraju za šta će im poslužiti ovih trideset evra, a znajući finansijsku moć običnog građanina verovatno će iznos iskoristiti za plaćanje nekog računa, kamate, dela duga ili možda provere antitela.

Bedno zvuči, a još bednije izgleda kada se na sva zvona najavljivao početak prijavljivanja za pomoć od Siniše Malog i njegovog poslodavca. Prodali smo guzice i za manje od tih 30 evra, no dobro, nije nam ni prvi ni poslednji put.

Urednik NIN-a Milan Ćulibrk objasnio je kako ćemo dobiti 60, a vraćati 62 evra, što naš narod mnogo i ne zanima. Daj lepo da se „oparimo“ dok je gazda široke ruke misli narod i sve neodoljivo podseća na rečenicu penzionera koji je onomad izgovorio da mu je Vučić „povećao penziju“.

Koliko rukole možete pojesti za tih 30 evra u Savanovi?

Zapravo verujem da ćete onako izbezumljeni od života iz banke otići pravo na trafiku i zamoliti prodavca da vam da boks pljuga sada, a da mu vi platite sada 30 evra, pa u novembru još jednu ratu. Da imate da se napušite lepo, krišom ispod sankcija  Kriznog štaba.

„Aco Srbine“ začulo se u Pukovcu kada je otac nacije primao revakcinu, a pošto je i Ceca srpska majka primila, nema prepreka da primimo i svi mi ostali, iz dupeta u glavu.

Za nezaposlene ukupno 120 € pomoći od države, uz jedan uslov

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • koliko su nam uzeli trebalo bi nedeljno da nam daju po 100 evra i tada bi nam ostali duzni sramota sta se desava sve kod nas …vratite penzije i plate na nivo koji trebaju da budu ne ponizavajte nas vise ….

933 Shares
933 Shares
Share via
Copy link