Magazin Srbija

Zašto neki građani Srbije neće dobiti pomoć od 60€ iako ispunjavaju uslove?

siromastvo
Foto:MONDO/ STEFAN STOJANOVIĆ

Prijave za novčanu pomoć od 60 evra završene su u subotu a prema rečima ministra finansija Siniše Malog, prijavljeno je 4.076.127 građana. Koliko je građana čije su prijave odbijena iz nejasnih razloga, za sada se ne zna ali su se redakciji NovaS javila dva čitaoca koja su bez ove pomoći ostale iz potpuno nejasnih razloga.

M. G. iz Beograda priča za Nova.rs da je, nakon što je 28. aprila počela prijava za ovu vrstu pomoći, uredno popunio formular na sajtu Uprave za trezor.

– Upisao sam tražene podatke, JMBG, broj lične karte, odabrao banku, isto kao i kada sam se prijavio za 100 evra- priča za NovaS M. G.

Da problem postoji saznao je nakon provere statusa svoje prijave.

– Ukucao sam podatke i dobio obaveštenje da uopšte nisam prijavljen, iako sam to pre pet minuta uradio. Ponovo sam se prijavio, sačekao da prođe oko dva sata misleći da je potrebno više vremena za obradu podataka i ponovo proverio status – rezultat je bio isti- priča on.

Nakon toga je, kako kaže, iskoristio opciju na portalu Uprave za trezor za prijavu problema, i opisao šta se desilo. Kao odgovor, SMS-om je dobio nejasno objašnjenje:

„Poštovani, ne ispunjavate uslove za dobijanje novčane pomoći jer Vaši podaci nisu usklađeni sa podacima koje je u registar dostavio MUP.“

M.G ne razume gde je mogao da nastane problem, jer ima istu, važeću ličnu kartu, koju je koristio i kada se prijavljivao za novčanu pomoć od 100 evra. Tada problema nije bilo i prethodnu pomoć je uredno dobio, što ovog puta neće biti slučaj.

– Nije mi promenjen ni jedan podatak iz lične karte, nisam menjao ni banku, ne razumem šta bi moglo da se ne slaže sa podacima iz MUP-a. Sad je već isteklo i vreme za prijavu, gotovo je- priča u neverici.

Isti problem imala je i čitateljka Irena, koja je, nakon što je uredno upisala sve podatke prvo dobila obaveštenje da “prijava nije pronađena”, da bi, kada je pokušala ponovo da se prijavi bila obaveštena da je “prijava za isplatu novčane pomoći sa navednim podacima već registrovana u sistemu.

Zbunjena protivrečnim obaveštenjima prijavila je preko sajta problem, nakon čega je dobila identičnu poruku:

“Poštovani, ne ispunjavate uslove uslove za dobijanje novčane pomoći jer Vaši podaci nisu usklađeni sa podacima koje je u registar dostavio MUP.”

-Sve je bilo u radu kad sam se prijavljivala za 100 evra, ne vidim šta je sada drugačije- čudi se i Irena, koja je takođe ostala bez pomoći obećane svim državljanima Srbije.

Izvor: NovaS

Evo od čega zavisi kada ćete dobiti prvih 30€ državne pomoći

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

82 Shares
Share via
Copy link