Lifestyle

Ovi saveti šminkera učiniće vas znatno mlađim

Holivudska šminkerka Melani Viver je do sada radila sa mnogim poznatim facama, među kojima su Eva Mendez, Arijana Grande, Dženifer Hadson i drugi. Ona je za “Dejli mejl” otkrila nekoliko trikova kada je šminkanje u pitanju.

“Najveća greška koju žene prave je korišćenje prevelike količine šminke”, kaže Melani Viver za “Dejli mejl”. “Žene nanesu slojeve i slojeve šminke, i onda i ta šminka čini da se koža ‘obesi’ pre vremena.”

Ona savetuje da se oslobodite viška kozmetičkih preparata, da slobodno preskočite različite “podloge” za šminkanje, i da svedete svoj neseser na tri ključna proizvoda koji su vam dovoljni da izgledate lepo i sveže, maskaru, rumenilo i karmin ili sjaj za usne, šta već više volite.

Njen omiljeni “trik” je nanošenje mrvice rumenila koje i inače koristite na gornje kapke, pošto to osveži lice i čini da delujete odmornije.

Ali, ako ne možete da se odreknete tečnih pudera i podloga, Melani savetuje da ih nanosite isključivo prstima, umesto da koristite sve one sunđerčiće, specijalne blendere i slično.

“Blenderi imaju smisla samo ako znate kako da ih koristite. U suprotnom, nećete biti zadovoljni rezultatom i zato je mnogo bolje da podlogu nanosite rukom, pošto ćete onda pod prstima osetiti da li vam je negde ostao deblji sloj, na primer, ili niste proizvod lepo razmazali.

“Obrve su trenutno u centru pažnje, ali je jako važno da izbegnete preterivanje. Jako mlade devojke tetoviraju obrve, a moglo bi se desiti da zbog toga zažale. Ako želite malo da istaknete obrve, dovoljna vam je olovka za obrve”, savetuje ona.

Prolećni trendovi u šminkanju: Rumenilo zamenjuje konturisanje

Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi već 10 godina. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link