Lifestyle

Ove stvarčice smanjuju stres

Ukoliko ste nervozni na poslu ili kod kuće, prijatelji bi mogli da vam kupe ovakve poklone za rođendan kako biste smanjili nervozu i svakodnevni stres. Istraživali smo koji proizvodi izgledaju kao igračke, a zapravo imaju sasvim drugu funkciju.

Bojanke za odrasle

bojanke-za-odrasle
Facebook©

Uzmite bojice i prepustite se mašti. Novi svetski fenomen je stigao i u našu zemlju, a on odrasle vraća u detinjstvo. Kreativne i meditativne bojanke za odrasle postoje kako bi se ljudi rešili napetosti, kako bi bili smireniji i lakše zaspli. Ove neobične bojanke za odrasle sadrže crno-bele detaljne crteže za bojenje, a sve to kako bi se opustili i osloboditi stresa. Od ovakvih bojanki mogu nastati prava umetnička dela, a sve zavisi od toga koliko ste kreativni. Kreativna bojanke za odrasle možete naći u knjižarama ili poručiti preko Interneta i društvenih mreža, a ako ste već toliko kreativni možete ih i sami štampati.

Zen bašta

zen-basta
wikimedia.org©

Zen bašta ili japanska stenovita mini bašta  predstavlja simboličan vrt, oazu mira i spokoja. To nije nikakva prava, velika bašta, već mala kutinja u kojoj je pesak i kamenje. Sačinjena je od prirodnih materijala. Japanska verovanja su da voda odnosi problem, a pesak podseća na talase i more, što smiruje um. Uz ovu baštu dobijate male grablje sa kojima možete crtati na pesku, izražavati kreativnost i smanjivati stres. Dobro je što ovu baštu možete odneti u vašu kancelariju, ukoliko vaš stres nastaje na poslu. Zen baštu možete napraviti sami od rama za slike, nešto peska i ukrasnog kamenja koje ste pokupili na obali neke reke ili ste doneli sa mora… Takođe, šljunak se može koristiti umesto peska, kao i prirodni elementi poput trave i ukrasnog drveća.

smeh-znak-horoskop
Izvor: Pixabay ©

Kažu da i žvakanje žvake može da smanji nervozu, napetost i stress. Ukolio vam ni ove stvari ne pomognu da se oslobodite stresa, koji nije dobar za vaše zdravlje, može poslužiti i duboko disanje, šetnja, pisanje, poljubac i smeh, a ove stvari su, za sada, besplatne.

Više o poklonima koji su oduševili Novosađane

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link