Magazin

Otkazan Sajam knjiga, ovi što čitaju zarazni, oni po tribinama i koncertima stekli imunitet krda

šešelj i irinej
Printscreen

Zbog epidemiološke situacije zvanično je otkazan Međunarodni sajam knjiga u Beogradu. Iako je krajem avgusta potvrđeno održavanje ove manifestacije u poslednjoj nedelji oktobra, uz prethodno protivljenje izdavača, nedavno je ipak doneta odluka da ove godine neće biti održan.

Dok se hale i stadioni i dalje pune na virus očigledno otpornim navijačima, oni koji su planirali dolazak na Beogradski sajam kako bi se družili sa autorima moraće da sačekaju neka bolja vremena.

Medicinari već neko vreme zahtevaju da se otkažu sve manifestacije i javna okupljanja koja nisu od životnog značaja, na šta je ekonomski deo takozvanog Kriznog štaba reagovao otkazivanjem Sajma knjiga. Jasno je predsedniku i njegovim saradnicima da se tamo ne nalazi snažno uporište njihovih glasača, te je valjda iz istog razloga tribina otvorena za zainteresovane građane.

Razni klubovi književnika mogli bi uskoro doći na ideju da se registruju kao sportska društva kako bi imali priliku da se predstave svojim obožavaocima. Mada, ako se zna da je na jednom od skorašnji sajmova Zorannah bila glavna tema posetilaca i medija, možda i nije tako loše što je ovogodišnja manifestacija otkazana.

Knjige nisu strateške namirnice u kriznim vremenima, a i realno pitanje je kome zapravo trebaju pismeni, maštoviti i obrazovani motači kablova? Preživećemo bez sajmova, ali kako ćemo bez kampanja i masovnih dočeka predsednika širom Srbije?

Zaista je indikativno da je od svih masovnih događaja jedino otkazan Beogradski sajam knjiga. Biće zanimljivo u narednom periodu videti kakve će sve manifestacije i okupljanja biti održana, kada javnost bude zaboravila da je književni sajam uopšte i postojao.

Ku*va će sve učiniti da bi prodala knjigu. Ha, ha, gadovi! Ja prodajem knjige, vi ste prodali Hrvatsku

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

729 Shares
729 Shares
Share via
Copy link