Magazin Svet

Otac i sin godinama vadili zdrave zube pacijentima, unakazili stotine i tako se obogatili (VIDEO)

AFP_782838-01-07.jpg
(Photo by Christophe SIMON / AFP)

Nekada nam se čini da se ovakve bizarnosti mogu dogoditi samo na našim prostorima i da ovakve neverovatne i podle ideje mogu osmisliti i u delo sprovesti samo domaći kriminalni mozgovi.

Međutim, otac i sin bivši zubari iz Marseja, napravili su neviđeni skandal u Francuskoj jer su unakazili stotine pacijenata tako što su im godinama vadili zdrave zube i stavljali proteze. Zbog ovog zločina i nesavesnog lečenja osuđeni su na pet i osam godina zatvora.

Sudija Selin Balerini rekla je da su Lionel Gedj i njegov otac Žan Klod Karno primenjivali „jedinstvene i sistematizovane tretmane” koji su „uništili” živote ljudima ostavivši ih „bez osmeha” i „sa nepodnošljivim bolom”.

Sudija je opširno obrazložila presudu navevši da je dužinu kazne odredio broj žrtava, broj godina tokom kojih su otac i sin radili – šest godina i ozbiljna šteta koju su naleli kako pacijentima tako i socijalnom osiguranju.

Pored toga, bivši zubari su zloupotrebili i okaljali respektabilan status hirurga.

Prema proračunu javnog tužilaštva u Marseju, Lionel Gedj, tada mladi stomatolog koji je živeo u siromašnim severnim delovima grada, je bez ikakvog terapijskog opravdanja izvadio 3.900 zdravih zuba od 327 pacijenata, isključivo sa ciljem da zaradi.

Postavio je 28 puta više proteza od prosečnog francuskog zubara procenilo je socijalno osiguranje, piše francuski Telegram, a prenosi Kurir.

Verica Lazić je bila zubarka Mire Marković, sukobila se sa Lončarem, da bi postala Vučićeva savetnica

132 Shares
132 Shares
Share via
Copy link