Lifestyle

Bebu ostavili na zemlji ispred sirotišta, mislili da je prokleta a danas je supermodel

modna-revija
Foto: Ilustracija

Kad je bila beba, roditelji su je ostavili na zemlji ispred sirotišta jer su smatrali da je prokleta. Danas je uprkos svim izazovima kroz koje je prošla – uspešan model.

Xueli Abbing ima albinizam, a u Kini se to smatra prokletstvom. Zbog genetskog stanja koje ima Xuelina koža je svetla, a kosa skoro bela. Danas se ova 16-godišnjakinja pojavljuje na stranicama Voguea i u kampanjama poznatih dizajnera, prenosi Index.hr.

– Zaposleni u sirotištu nazvali su me Xue Li. Xue znači sneg, a Li znači prelepa. Usvojili su me kad sam imala tri godine i otišla sam da živim sa mamom i sestrom u Holandiju. Moja mama je rekla da mi nisu mogli dati bolje ime, a želela ga je zadržati i kako bih imala vezu sa svojim kineskim korenima. Kad sam se rodila, kineske vlasti donele su zakon o jednom detetu po porodici. Ako je to dete imalo albinizam, baš ste bili baksuzni. Neka deca, poput mene su ostavljena, druga su zaključana, a onoj koju su pustili u školu bojili su kosu u crno – ispričala je za BBC.

Sudbina osoba s albinizmom u Africi još je tužnija. Tamo ih ubijaju ili sakate jer veruju da njihove kosti leče i donose sreću.

– Moji roditelji nisu ostavili nikakve podatke o meni, pa ne znam kad mi je rođendan. Pre godinu dana išla sam na rendgen ruke kako bi lekari procenili moju starost. Rekli su mi da imam 15 godina – dodala je.

Manekenstvom je počela da se bavi s 11 godina, kad se njenoj majci javila dizajnerka iz Hong Konga koja je napravila kolekciju „Savršene nesavršenosti“ i želela je baš ovu svetlokosu i svetloputu devojčicu za svoju modnu reviju.

Posle toga su je zvali na snimanja u London, a počela je da je zastupa agencija Zebedee Talent. Jednu od fotografija objavili su u italijanskom Vogueu 2019. godine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Xueli (@xueli_a)

– Ja u to vreme nisam ni znala koliko je to važan časopis. U manekenstvu je drugačiji izgled blagoslov, a ne prokletstvo, pa sad imam platformu za podizanje svesti o albinizmu – rekla je mlada manekenka, koja se u svom poslu ipak suočava s nekim izazovima.

– Zbog albinizma imam samo osam do deset odsto vida i ne mogu da gledam direktno u svetlo jer me bole oči. Ponekad je na snimanjima previše svetla pa ih moram zamoliti da zatvorim oči ili da malo priguše svetla. Nekad pristanem na tri fotografije s blicom, ali to je to. Ekipa prvo misli da sam teška, ali pokazalo se da su zadovoljni već s prvom fotografijom. Imam agenciju koja klijentima kaže da, ako ne mogu sve da prilagode meni, neće me dobiti. Najvažnije im je da se ja osećam prijatno – ispričala je.

Izvor: Zadovoljna

Jedna od najlepših žena sveta često zaboravi put do kuće zbog kobne bolesti koja joj zagorčava život

OGLAS

Please accept [renew_consent]%cookie_types[/renew_consent] cookies to watch this video.
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Facebook Messenger
  • Viber
  • Pinterest
  • More Networks
56 Shares
Copy link