Ljubimci Magazin

Orangutan pružio ruku čoveku da bi ga izvukao iz vode sa zmijama

Kakav dirljiv trenutak… Orangutan je pružio ruku čoveku da bi ga izvukao iz vode sa zmijama.

majmun

Koliko je ovo herojski podvig, govori i činjenica da su zmije retke životinje kojih se majmuni veoma plaše.

Upečatljiva fotografija prikazuje velikog orangutana koji pokušava da izvuče čoveka koji stoji u reci. Fotografija je snimljena u zaštićenom šumskom području na Borneu, gde su ugrožene vrste bezbedne od lovaca.

Anil Prabhakar je sa prijateljima bio na safariju, kada je u reci uočio čoveka koji radi u okviru projekta zaštite ugroženih vrsta. Ustanovljeno je da je zaštitar raščišćavao zmije koje ugrožavaju majmune, sve dok ga ovaj radoznali orangutan nije prekinuo.

majmun i covek

Amaterski fotograf zatim otkriva da je čovek odbio pomoć orangutana, s obzirom da je ipak u pitanju divlja životinja. Indonežanin Anil ovako je opisao situaciju:

– Prijavljeno je da su u reci primećene zmije, a čuvar parka je otišao da raščisti vodeno žbunje. Orangutan je prvo došao do obale i znatiželjno posmatrao čoveka, a onda je odlučio da se prbliži i pruži mu ruku. Čuvar se samo odmakao, a ja sam ga kasnije pitao zašto je to uradio. ‘Orangutan je divlja životinja, koju ja ne poznajem dovoljno.

Čovek sa fotografije je član Borneo Orangutan fondacije, neprofitne organizacije osnovane 1991.

Kako su orangutan i morž rasplakali ceo svet? (VIDEO)

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

226 Shares
226 Shares
Share via
Copy link