Lifestyle

Kako da sprečite opuštanje grudi

Opuštene grudi su briga mnogih žena. Opuštenost grudi dolazi sa godinama jer koža postaje manje elastična i tanja pa je gravitaciji lakše da ih vuče na dole. Iako ne postoji magični štapić uz pomoć kojeg će vaše grudi biti manje opuštene kad zađete u neke godine, možete uvesti određene promene koje će vam pomoći da sačuvate vaše poprsje.

Spavate na stomaku

Možda vam je to najudobnija poza za spavanje, ali plastični hirurg dr Kremer kaže da je to jedan od najvećih uzročnika opuštenih grudi.

Kad malo razmislite, ima i smisla jer spavanje na stomaku znači da su grudi prislonjene uz dušek, zbog čega se koža rasteže i gubi elastičnost.

Ali, ne brinite, ne morate da prestanete da spavate u ovom položaju ako vam tako odgovara – dovoljno je da postavite jastuk ispod grudi, kao podršku.

Držite brze dijete

Dijete koje podrazumevaju brzinsko gubljenje kilograma loše su za mnogo toga, pre svega za zdravlje, ali i za grudi jer oštećuju njihovu elastičnost.

“Svaki put kad dobijete na kilaži pa skinete kilograme, tkivo u grudima postaje malo opuštenije, kao stare najlon čarape”, kaže hirurg.

Kardio trening visokog intenziteta

Bez obzira na to kakav brushalter nosite, dr Kremer kaže da “pokreti napred-nazad koji se dešavaju dok trčite ili radite neku kardio vežbu dovodi do smanjenja kolagena u grudima”.

Naravno, nijedan lekar vam nikada neće savetovati da zbog toga prestanete da trenirate. Dr Kremer predlaže da eventualno razmislite o tome da radite neki drugi trening i preporučuje plivanje zbog niskog intenziteta vežbanja.

Naravno, šta god da trenirate, nastavite da nosite sportski grudnjak.

Ne stavljate zaštitnu kremu

To što ne nanosite kremu sa zaštitnim SPF faktorom na grudi znači da sunčevi zraci utiču na kolagen i oštećuju kožu.

Možda vam je dosadno da svakog dana nanosite zaštitnu kremu na kožu, ali zdravlje, koža, a i grudi će vam biti zahvalne.

Nosite brushalter 24/7

Ovo pogrešno uverenje može da ima više štete nego koristi, i još uvek je predmet debate u stručnim krugovima.

Sudeći prema francuskim istraživačima, nošenje brushaltera dugoročno oslabljuje mišiće grudi i dovodi do opuštanja dojki.

Ali, ne bi trebalo da zbog toga odbacimo sve što smo čuli o grudnjacima. Na kraju krajeva, oni su podrška koja sprečava da se grudi pomeraju tokom celog dana, a time i da se brzo opuste.

Dakle, nije loše da nosite brushalter, i treba to da radite, ali možete da ga skidate barem po nekoliko sati dnevno.

Pušite

Sigurno vam to i nije neko iznenađenje jer već znamo da su cigarete štetne po zdravlje i generalno loše za kožu. Tačnije, pušenje smanjuje dotok krvi do površine kože, i tako je “uništava”, pa ako razmišljate o tome da ostavite cigarete, neka vam i ovo bude dodatni razlog.

Koji je vaš oblik grudi? Postoji čak 7 savršenih oblika

Dragana Vidić

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link